Elvis Presleys forsvundne fly fundet og solgt for millioner

Elvis Presleys lille røde jetstar har været forsvundet i over 30 år, men er nu pludselig dukket op i ørkenen i New Mexico. Forleden blev det solgt for 2,5 millioner kroner.

Elvis Presley røde jetfly, der har været forsvundet i tæt på 40 år, dukkede for nyligt op langt ude i ørkenen ved Roswell i New Mexico på en lille flyveplads for små flyvemaskiner.

Her har det stået siden en stadig ukendt mand købte maskinen af boet efter den berømte sangers død i 1977.

Køberen er ukendt

På en auktion i Californien blev flyet, der ingen motor har og hvor cockpittet lader meget tilbage at ønske, solgt for cirka 2,5 millioner kroner. Auktionsfirmaet vil hverken oplyse, hvem ejeren eller køberen af flyet er.

Der er tale om et fly fra 1962 af typen Lockheed Jetstar. Det har ikke været ude at flyve i 35 år og har faktisk bare stået på en flyveplads i Roswell, New Mexico.
Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Vinrød velour og tykke plystæpper

Elvis Presley ejede oprindeligt jetflyet sammen med sin far, Vernon Presley. Det blev bygget specielt til Elvis selv og var indrettet med stole i vinrød velour, gulve med tykt plystæpper og gyldent metal.

Det netop solgte jetfly er det sidste fly af i alt tre fly, som Elvis ejede, der stadig er på private hænder. De to øvrige fly, som Elvis ejede – det mest berømte store fly med navnet ”Lisa Marie” efter hans datter - er udstillet på Elvis Presley museet, Graceland, i Memphis, Tennessee.

LÆS OGSÅ: Priscilla Presley fylder 80 år

Flyet skal skilles ad

Når flyet skal transporteres videre til den nye ejer, bliver det skilt ad, oplyser magasinet Fortune. Men det kan sagtens sættes fuldstændig i stand og komme på vingerne igen, fortæller magasinet.

På billedet herunder står Elvis Presley sammen med sin far, Vernon Presley, foran Graceland i Memphis, hvor Elvis' forældre også boede sammen med deres berømte søn. 

Se billederne af det genfundne fly - ude- og indefra - i galleriet øverst i denne artikel.

Foto: AOP

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden