Onsdag, 24. august 2022 - af Stine Schou

Hilda Heick om sine hunde: Man smider ikke sin bedste ven på lossepladsen

Foto: Søren Jul Lamberth
For sangerinden bliver hendes hunde som familiemedlemmer, og derfor skal de behandles ordentlig. Også, når de ikke er her længere.

Hjemme hos Hilda og Keld Heick har de haft hund i mange år. Faktisk har de haft tre, der hver blev 14 år.

I dag har de hunden Bertil, men selvom de gamle hunde ikke længere skaber liv i huset i Vedbæk, så er de langt fra glemt. Tværtimod har musikerparret rig mulighed for at mindes deres gamle hunde.

Parret har fået alle deres tre afdøde hunde kremeret og begravet urnerne i haven. Det fortalte Hilda Heick om, da hun lagde vejen forbi Aftenshowet på DR1 tirsdag.

- Man smider ikke sin bedste ven på lossepladsen, fordi de ikke trækker vejret mere. Der var så mange gode minder, fortæller Hilda Heick om det valg, som flere og flere træffer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og den sorg, man kan opleve, når man mister et kæledyr, kan for mange mennesker kan sidestilles med den sorg, man oplever, når en person, man har nær, går bort. Det var temaet for samtalen i Aftenshowet, og det kan Hilda Heick godt genkende.

- Man er så tom i sit hjerte. Man er så tom i det hele taget, når man har sagt farvel til sit kæledyr. Det er en frygtelig svær beslutning at tage, at man giver lov til at tage livet af et lille væsen, som har været så trofast. Så oplever man bagefter den tomhed, der er. Man synes, man kan høre hundes poter, men synes, man kan høre, den ligger i sin kurv, man synes, man kan høre alle de der ting. Og så kommer man faktisk til at græde, for der er et savn over, at man ikke lige kan tage hunden til sig og lige kramme.

Så ved urnerne i Keld og Hildas have er der sat blomster. Så kan de lige gå forbi og snakke om de sjove minder, de har haft med hundene, forklarede hun om de firbenede venner, som hun betragter lidt som familiemedlemmer.

- Man bliver knyttet og kommer til at komme til at holde rigtig meget af det lille dyr. Jeg forstår godt, når ældre mennesker, der ikke har kontakten til deres børn til daglig eller til familien, de anskaffer sig en hund, fortalte hun.

Se de skønne billeder af Hilda og Keld med deres hunde herunder.

GALLERI: Keld og Hilda Heick med deres hunde

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden