Mandag, 18. maj 2015 — af Lene Skriver Bak

Husker du? For to år siden vandt Emmelie de Forrest Eurovision Song Contest

Emmelie de Forest
I dag er det to år siden, Emmelie de Forest sikrede sig sejren i Eurovision Song Contest.
All Over Press
Danmark har sejret i Eurovision Song Contest tre gange – senest var det Emmelie de Forrest, der hev sejren hjem til Danmark med ”Only Teardrops”, og mandag er det to år siden.

Finalen i Eurovision Song Contest 2013 var lige på den anden side af sundet, og mange danskere havde da også taget turen til Malmø for at støtte Emmelie de Forrest, der stillede op med sangen ”Only Teardrops”.

Sangen, der er skrevet af Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen og Thomas Stengaard og har tekst af Emmelie de Forrest selv, var med i den første semifinale, hvor den blev nummer et, og var inden finalen bookmakernes favorit til at vinde.

LÆS MERE: Emmelie de Forrest vil chokere

All Over Press

Emmelie de Forrest i kamp mod Aserbajdsjan

Da pointgivningen åbnede på selve finaleaftenen, fik Emmelie de Forrest et 12-tal af Frankrig, men lå længe og kæmpede med sangen fra Aserbajdsjan, ”Hold me”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Farid Mammadov og ”Hold me” fik faktisk flere 12-taller end Emmelie de Forrest og ”Only Teardrops”, men kunne ikke holde danskeren bag sig.

Efter otte 12-taller og samlet 281 point sikrede Emmelie de Forrest sig sejren, 47 point foran sangen fra Aserbajdsjan, og jublen kunne bryde løs i Malmö Arena.

Danmark klar til Eurovision 2015

Tilbage er kun at håbe, at Anti Social Media kan gøre Emmelie de Forrest kunsten efter og snuppe sejren i Wien.

Første opgave for de danske drenge og deres sang "The Way You Are" er semifinalen tirsdag d. 19. maj, hvor Danmark er oppe mod lande som Holland, Grækenland og Moldova.

LÆS MERE: Panik i den danske Eurovision-lejr: Trommeslager mistede hørelsen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden