21. jan. 2021
Af Majken Munk

Husker du Grand Prix-legenden Carola? Nu vil sønnen lave musik

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist
Foto: Ulla Aue
Det kan være svært at være barn af en superstjerne, særligt hvis man selv ønsker af leve af musik. Men nu tager Grand Prix-dronningen Carola Häggkvists søn Amadeus Sögaard springet.

Carola Häggkvist er den ukronede dronning af Melodi Grand Prix med læssevis af sejre i både nationale og internationale grand prix'er.

Men det kan være svært at stå i skyggen af sådan en superstjerne, derfor bryder sønnen Amadeus Sögaard ud af den for at forfølge drømmen om musik.

Det er der kommet en dokumentar ud af, som får premiere 30. januar på Viaplay. Det skriver Nent Group i en pressemeddelelse.

Ude af rampelyset

Carola Häggkvist er en af de største musikalske stjerner i Sverige. Sammen med Runar Sögaard fik hun sønnen Amadeus Sögaard, hvis fødsel var en sensation i Sverige.

Selv har han dog forsøgt at holde sig ude af rampelyset. Han dedikerede karrieren til fodbold, men den drøm er nu lagt på hylden til fordel for musik.

https://imgix.billedbladet.dk/amadeus_sogaard_3fot_600967515ccc1_1.jpg
Amadeus Sögaard vil udgive musik.
Foto: Viaplay/ Johnny Wohlin

- Jeg har aldrig selv søgt berømmelsen, for jeg har set bagsiden af medaljen, men jeg vil gerne vise mere af mig selv, siger han i pressemeddelelsen.

Mere end en søn

Han har længe skrevet sange, men det er først nu, at han kæmper for at få dem udgivet. Amadeaus Sögaard, 22, vil med musikken forsøge at træde ud af omtalen som 'kun' at være Carolas søn.

Det er naturligvis noget, moren støtter sin søn i.

- Dette er en stor sejr for ham på alle måder, fortæller hun i dokumentaren.

"Amadeus - mere end en søn" skildrer tiden frem til hans debutsingle "Exhibition" udkommer.

Læs mere om: