23. aug. 2021
Af John Lautrup

Johnny Hansen: Bevægende Kandis-film snart i biografen

Johnny Hansen
Johnny Hansen
Foto: Lars Horn
Johnny Hansen har gudestatus for nogle dedikerede fans, der bliver portrætteret i dokumentarfilmen "Kandis for livet".

Johnny Hansen og "Kandis" er for mange mennesker meget mere end bare et danseorkester, som sætter fut i landets halballer. Han vækker stærke følelser hos sine mest dedikerede fans. Så stærke, at følelserne hos nogle får et tragisk skær.

Den 23. september har dokumentarfilmen "Kandis for livet" premiere i 50 biografer landet over. Biografgængerne kan godt begynde at glæde sig til en dybt bevægende, men også på nogle områder foruroligende film om ensomme og plagede mennesker, for hvem "Kandis" er ét og alt, og Johnny Hansen nærmest har gudestatus.

Forsangeren er på sæt og vis selv en af de sårbare sjæle. Han fortæller i filmen åbent om sin store sorg, men også sin vrede, over hustruen, Helles, selvmord i 2008, som efterlod ham alene med deres to døtre. Han har skrevet sange om sorgen, og han har tidligere udtalt, at musikerlivet i "Kandis" har hjulpet ham videre i tilværelsen. Ligesom det er tilfældet for nogle af de portrætterede fans, der også på forskellig vis har mistet og fundet tilbage til livet ved at lytte til deres store idol.

"Kandis for livet" er lavet af instruktør Jesper Dalgaard, som selv er vokset på Hurup-egnen i Thy, hvor Johnny Hansen bor.

null

Læs mere om: