Mandag, 24. maj 2021 - af Stine Ramlyng

Johnny Hansen fra Kandis: Vi har mistet vores bedste år

Coronaen har været et sandt mareridt for mange danskere og brancher. Også for Dansktop-orkesteret Kandis har nedlukningen været svær, fortæller gruppens forsanger Johnny Hansen.

Nedlukningen var et sandt chok for det populære Dansktop-orkester Kandis, men de trøstede sig med, at der ville blive tale om en kort periode. De havde ikke fantasi til at forestille sig andet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi følte at alt var spildt

– Hvis nogen dengang havde sagt, at vi ville døje med problemerne i halvandet år eller mere, ville jeg have troet, han var tosset. Det er uvirkeligt og svært at være i, at vi så at sige mister vores bedste år. Det benarbejde, vi gjorde i 00’erne, hvor vi knoklede for at udbrede vores musik, er spildt. Og det var nu, vi skulle have høstet frugterne af det, fortæller den 55-årige Dansktop-stjernen fra Hurup ved Thy i et interview i BILLED-BLADET.

I begyndelsen var det dog også muligt at se de nye arbejdsvilkår fra den positive side:

– Det var første gang i mit voksne liv, at jeg arbejdsmæssigt var så meget nede i gear, at jeg for alvor mærkede forårets og sommerens komme. Vi benyttede lejligheden til at købe sommerhus i Skagen, hvor vi har opholdt os en del. Jeg har spillet mere golf, end jeg plejer. Og ikke mindst er vi i familien kommet tættere på hinanden, fordi der har været mere tid til samvær og snak, siger sangeren og sigter hermed først og fremmest til hustruen Gitte og deres fælles søn, Nicklas, der fyldte ni år den 21. maj.

– Hen over sommeren, hvor landet i vid udstrækning var genåbnet, havde vi desuden mere tid til at se venner og familie. Eller rettere: Johnny havde pludselig tid til at tage med, hvor det ellers ofte havde været mig og Nicklas, der tog af sted alene, fortæller Gitte.

Blev sur og syntes alt var træls

Fraværet af den omfarende tilværelse på landevejene, som havde været en livsstil for Johnny og hans medspillere, påvirkede ham dog i længden negativt:

– Det blev jo pludselig efterår, koldt og mørkt. Og oveni begyndte alle dage at ligne hinanden. Jeg ved, at mange mennesker har det bedst med et liv, hvor hver eneste dag indeholder de samme rutiner på de samme tidspunkter af døgnet. Men fra turene med Kandis var jeg vant til, at der ikke var to dage, der var ens. Så jeg gik og blev sur og syntes, alt var træls. Og af og til lød det fra Gitte, at hun virkelig håbede, jeg snart kom ud at spille. Men som jeg lidt spøgefuldt plejer at sige, er det mit held, at hun arbejder inden for psykiatrien, griner han.

Helt præcist er Gitte social- og sundhedsassistent i kommunens socialpsykiatri, og ud over at skulle vænne sig til hjemmekontor og samtaler via telefonen har hun ikke været nævneværdigt ramt af coronaen.

Se alle de skønne billeder af Johnny Hansen og familien i toppen af denne artikel.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden