24. okt. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kim Larsen elsker stadig at være popsanger

Kim Larsen kan stadig både rocke og revse.
Kim Larsen kan stadig både rocke og revse.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Hele Danmarks Kim Larsen har rundet et skarpt hjørne. Som 70-årig er han stadig på scenen med bandet Kjukken i ryggen. – Det er dejligt, skønt, siger Larsen om livet som popsanger.

Kim Larsen kunne fredag 23.oktober fejre sin 70-års fødselsdag, og i en alder hvor de fleste forlængst er gået på pension, har Kim Larsen bevaret det meste af ungdommens saft og kraft.

Kim Larsen er på mange måder en beskeden herre, der har det svært med, at han af mange betragtes som en af nyere tids helt store poeter, kunstnere og en sand nationalskjald. Selv vil han helst bare kaldes popsanger.

Skønt liv

- I mit eget hoved er jeg bare popsanger. Dengang jeg ikke var popsanger, da var det jo min store drøm at blive popsanger, og det er jeg så, hvad jeg er. Og det er dejligt. Skønt, sagde Kim Larsen for et par år siden i et DR-interview.

Lad os holde sammen

I et af de seneste interviews med Kim Larsen, der slog igennem som hovedkraften i supergruppen Gasolin i 1970’erne, og som i dag er solist med bandet Kjukken i ryggen, var det TV-Avisens Kim Bildsøe Lassen, som stillede spørgsmålene. Bildsøe Lassen spurgte blandt andet Larsen, hvorfor han engagerer sig så meget i samfundsdebatten.

- Man kan ikke lave poesi i et tomrum, så sidder man oppe i et elfenbenstårn. Man er en partkel i den tid, man lever i, sagde Kim Larsen og kom med et kontant og kærligt budskab.

– Hey, lad os holde sammen, lød det fra den lune Larsen, som det meste af Danmark elsker ubetinget.

SE MERE: TILLYKKE Kim Larsen, 70 år

Læs mere om: