2. sep. 2015
Af af Helle Skram de Fries

Lars Lilholt og Oh Land sammen på nyt album

Hele "Toppen af Poppen"-holdet er samlet
Hele "Toppen af Poppen"-holdet er samlet.
Thomas Ravn / TV 2
I "Toppen af Poppen" opstår der overraskende musikalske venskaber – blandt andre mellem Lars Lilholt og Oh Land. Nu synger de duet sammen på Lilholts nye album.

Musik skaber nærvær og samvær – også på tværs af generationer, og det er præcis, hvad der skete i Skagen, hvor den seneste sæson af "Toppen af Poppen" blev optaget.

Nu kører programmet lystigt på TV 2, mens de medvirkende kunstnere fortsætter deres musikalske virke.

LÆS MERE: Lars Lilholt rårt til tårer i "Toppen af Poppen"

Oh Land synger med på Lars Lilholt-nummer

For Lars Lilholt og Oh Land, der ikke rigtig kendte hinanden i forvejen, fik "Toppen af Poppen"-mødet den konsekvens, at Oh Land nu er med Lars Lilholt nye album "Amulet", der udkommer 2. oktober.

- Nummeret hedder "I en gade gik jeg engang". Det er i virkeligheden en gammel svensk folkemelodi, som jeg har skrevet en dansk tekst til. Vi spiller den ret enkelt med et par guitarer, en bas og så mig og Nanna (Oh Land, red.), fortæller Lars Lilholt til BILLED-BLADET.

- Melodien har i sin tid også været brugt af den svenske jazz-ikon Jan Johansson og var et hit i Sverige med Monika Zetterlund i 60’erne. Min tekst på dansk er dog spritny og har intet med den svenske tekst at gøre, tilføjer han.

Om den historie, sangen fortæller, siger Lars Lilholt:

- Historien er, at det eneste svar mennesket har til døden, det er kærligheden. Og så handler den om at give hinanden nærvær, klar tale og opmærksomhed.

Lars Lilholt tilbage til rødderne

Stilen på det nye album, "Amulet", hvor der medfølger en bonus-cd med Lars Lilholts fortolkninger af de andre kunstneres sange, kalder han selv for New Folk.

- I stil med en gruppe som Mumford and Sons, Noah and the Whales, father John Misty. I virkeligheden vender jeg bare tilbage til den akustiske rytmiske folkemusik, jeg spillede i halvfjerdserne. Nu er det så blevet moderne igen, forklarer han.

Efter jul drager Lars Lilholt på en intim tur til mindre steder, hvor han vil spille pladen. Der er allerede rift om billetterne, der kan købes på Lars Lilholts hjemmeside.

Læs mere om: