Lei Moe: Utroligt at vi overlevede

Lei Moe foran ejendommen, hvor hun har boet i 47 år.

Lei Moe foran ejendommen, hvor hun har boet i 47 år.

Foto: Søren Lamberth
Lei Moe, korsanger, som fornylig udsendte et soloalbum i en alder af 66 år, havde en omtumlet barndom.

Lei Moe er den eneste tilbageværende af Moe-familien i den ejendom på Amager, hvor de allesammen gennem en årrække boede i samme opgang. Hendes nu afdøde mor, søster Lupe, som hun har sunget kor med i utallige musikalske sammenhænge, og bror Lanni, samt alle deres børn.

Den tætte og trygge familiebase var der en god grund til, mener Lei Moe, som i en alder af 66 år netop har udgivet soloalbummet "Lei Moe" med selvskrevne sange i soulgenren. På én af sangene "Honey" synger hun duet med skuespiller Troels Lyby.

Klik på link til musikvideo her

Den gode grund var faderen, Tau Moe, som konstant turnerede verden rundt med sin Hawaii-musik, og gerne ville se sine danske børn, når han var på farten i Europa. Og så sendte deres danske mor, Lissi Petersen, Lei, Lupe og Lanni ned til ham. 

- Det var en måned ad gangen, og det var utroligt, at vi overlevede. Vi fandt i hvert fald ud af, at det omrejsende artistliv ikke var noget for os. Vi mistede også meget skolegang. Når vi kom tilbage til vores klasser en måned efter, kunne vi jo ikke rigtig følge med, fortæller Lei Moe.

Hun er sikker på, at oplevelserne har bidraget til, at familien i Danmark indtil for nogle år var samlet i opgangen i Tyrolsgade. Hendes mor døde i 2018. Selv er hun mor til Bianca og Shane. Bianca har også sunget kor og er med på sin mors nye album, men arbejder i Tivolis administration. Shane er uddannet pladesmed og arbejdede som loadmaster i SAS, indtil corona kostede ham jobbet. Søsteren, Lupe, er mor til sangeren, Joey Moe.

- Det var trygt og godt og fedt at bo i samme opgang. Så hyggeligt. Børnene rendte jo ud og ind hos hinanden. Nu er de alle sammen flyttet væk. Men jeg bliver. Jeg får ikke en billigere lejlighed og slet ikke nu, hvor jeg er pensionist. Da skal man jo tænke sig om, siger Lei Moe, som har boet i ejendommen i 47 år og deler bopælen med sin mand, Palle Sørensen Foss.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Læs stort interview med Lei Moe i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 22. april. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden