19. nov. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Pernille Højmark: Ønsker jeg kunne lade være med at drikke

Pernille Højmark
Pernille Højmark
Foto: Birger Storm
Selv om Pernille Højmark har det bedst med at være ædru, så kæmper hun for at styre sin lyst til at drikke alkohol.

For størstedelen af danskerne er et glas vin, en øl eller en drink noget, man nyder at drikke en gang i mellem, og som ikke ødelægger mere, end at alkohollen kan give tømmermænd dagen efter.

Men for andre kan det være svært at styre deres lyst og trang til alkohol.

Skuespilleren Pernille Højmark er en af dem, og det står hun ved - at hun stadig den dag i dag kæmper en kamp for at få styr på sin lyst til at drikke.

Jeg gider ikke slå mig i hovedet

Og selv om hun har det bedst, når hun ikke har alkohol i blodet, så kan det være svært at lade den stå, fortæller hun til SØNDAG.

– Jeg har det bedst med at være ædru. Men jeg falder i en gang imellem. Og det gider jeg ikke slå mig selv for meget oven i hovedet med, siger hun og fortsætter:

– Jeg ville da ønske, at jeg kunne lade fuldstændig være med at drikke. Men jeg har efterhånden accepteret, at jeg ikke kan drikke på samme måde, som de fleste kan, siger hun.

Det bliver mere og mere ucharmerende

For når Pernille Højmark, som vi kender fra Krøniken og Taxa, som forsanger i Sweethearts, ligesom hun lige nu er aktuel med bogen ’Først nu ved jeg intet’, der handler om sin opvækst med druk, selvmord og ensomhed, først begynder at drikke, så stopper hun ikke efter den første genstand. Nærmere tvært imod.

- Når jeg først går i gang, vil jeg helst fortsætte til the point of no return. Og det bliver jo mere og mere ucharmerende, jo ældre man bliver. Der kan godt være noget rimeligt sølle ved en skidehamrende fuld kælling på over 50. Men en gang imellem kommer det over mig, og så må jeg altså slå et hul i asfalten, siger Pernille Højmark til SØNDAG.

LÆS OGSÅ:

Pernille Højmark: Derfor tager jeg antidepressiver
TV-vært Katrine Hertz Mortensen fik angstanfald efter sin mors død.

Læs mere om: