Onsdag, 28. december 2022 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Sårbar Thomas Helmig fortæller om sin faste følgesvend

Thomas Helmig
Thomas Helmig.
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Selvom Thomas Helmig er en af Danmarks mest succesfuld musikere, er det ikke ensbetydende med, at man bare tror, man kan det hele.

Tvivl er måske ikke så slemt, som man nogle gange tror.

For nogen kan tvivlen nemlig være det element, der sætter tingene i gang, og måske endda være det, der gør, at man gør sig en smule mere umage.

Sådan er det i hvert fald for den danske popsanger, Thomas Helmig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I en ny dokumentar, som TV 2 har lavet i forbindelse med hans største koncert i eget navn, ”Thomas Helmig på hjemmebane”, åbner Thomas Helmig, forud for koncerten, op for, at han også har nogle tanker, som de fleste mennesker nok kan nikke genkendende til af og til.

Nemlig tvivlen på sig selv. Han er nemlig både bange for, at der ikke kommer nogen til koncerten, og hvad nu hvis de slet ikke kan lide det? Dem omkring ham, forstår dog ikke bekymringen.

- Jeg kan bare ikke mærke det på den måde. Det er jo ikke den kontakt, jeg har med min musik. For mig er det mere en ting, jeg er i tvivl om. Om det nu er godt nok. Om folk virkelig gider at komme og høre det, fortæller han.

Og den følelse er faktisk ikke en, der lige pludselig er dukket op, fordi han nu skal forsøge at fylde et helt stadion ud blot med sit eget navn. Følelsen har været der længe før.

Det betyder dog også, at han betragter den på en anden måde i dag.

- Altså den har jeg levet med altid. Den er med som sådan en fast følgesvend. Og det tror jeg, er okay. Jeg tror det er godt nok. Den er jo ikke rar, men jeg tror, at det er okay, at den er der, fordi den er jo også en del at motoren. Den er også en del af motivationen til at anstrenge sig, og sige: ”Det her, det skal kraftedeme være godt, ikke?”, fortæller han.

Tvivlen om hvorvidt der ville dukke mennesker op til koncerten, kan han dog godt forsøge at pakke lidt væk igen. Koncerten, der blev afholdt den 11. juni 2022, var nemlig udsolgt.

Og på billeder og video fra koncerten ligner det, at de fremmødte var både glade og klar til en fest på Helmigs ”hjemmebane” i Aarhus.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden