Thomas Blachman: Bare ring, hvis I ikke forstår mig!

Thomas Blachman med sin kone, Sarah Louise Schackinger, og datteren, Ramona, fra sit første ægteskab. 

Thomas Blachman med sin kone, Sarah Louise Schackinger, og datteren, Ramona, fra sit første ægteskab. 

Foto: Birger Storm
Thomas Blachman udgiver opskriftsbog til unge om at få ideer og selvtillid. Bogen indeholder hans private telefonnummer og en opfordring til læserne om at kontakte ham, hvis de har spørgsmål.

Thomas Blachman, 54, vil lære Danmarks ungdom at få både selvtillid og ideer.

Opskriften kan de læse i hans nye minibog "Længe leve den kreative masse", og hvis de unge ikke forstår indholdet, sidder han klar ved telefonen. Højst overraskende slutter han sit forord med en opfordring til at ringe på hverdage mellem kl. 12 og 12.30 og en angivelse af sit private mobilnummer. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Jeg brænder for det her

– Jeg bliver altid klandret for, at jeg kan være svær at forstå, for fanden. Derfor tager jeg konsekvensen og slutter forordet med at skrive: Er der noget, du ikke forstår, så ring! Jeg brænder for det her, og det er sgu da bevisførelse for, at jeg virkelig brænder, gnægger den kendte og hurtigtsnakkende X Factor-dommer, da hans bog bliver holdt over dåben ved en reception på Gyldendal.

– Bogen er en beskrivelse af de mursten, jeg er bygget af. Det er ikke, fordi man skal blive ligesom mig. Omvendt bliver man også nødt til at læse den, hvis man ikke vil blive ligesom mig, for så ved man i hvert fald, hvad man ikke skal gøre, ler han.

Ungdommen er vores guld

– Vi trænger til et modtryk i tiden, hvor vi bliver mere og mere robotagtige. Bogen er en forberedelse på et fag, som jeg længe har ønsket i folkeskolen. Et idéskabende fag. Vi lever i et land, som ikke har guld i jorden. Vi har kun det guld, de unge mennesker har i hjernerne. Og det er det, der skal graves frem. Det er det, vi skal leve af og leve for. Og jeg kan ikke udholde et fedterøveri-samfund, hvor vi på alle mulige måder forstiller os. Bogen her er en beføjelse til ungdommen, som viser dem, at der rent faktisk er en masse ting, de kan tillade sig. Og være mindre bange for. Det handler om, hvordan man får ideer. Ikke kun til nye produkter, men også til hvordan de unge kan være sig selv. 

Farvel til X Factor

Thomas Blachman har snakket sig varm og svarer med en rivende ordstrøm på, hvad han skal lave efter den kommende og allersidste sæson af "X Factor". 

– Det må tiden vise. Jeg er både optimist og naivist og alt muligt. Jeg tror, at hvis jeg skal give noget af den kærlighed, jeg har fået, tilbage, så er det i bogform. Der står en masse ting her, som de ikke kommer til at glemme, som kommer til at give dem en masse selvtillid. Andet oplag er allerede udsolgt. Folk er interesserede i at give 59 kr. for at få noget at vide, som de ikke engang selv er klar over, at de må vide. 

– Og hvad angår "X Factor", så kunne jeg åbenbart ikke selv finde ud af at komme ud af det. Så er man også nogle gange bare taknemmelig, når nogen tager beslutningen og sparker én i røven. Jeg har været enormt glad og taknemmelig for, at folk har gidet høre på mig fredag efter fredag i ti år. Det er sgu da fantastisk. Og jeg kan ikke bede om mere dér. Men det er da klart, at jeg har en masse andre ting, jeg også skal nå i mit liv. Så tak for det, Danmarks Radio, smiler Thomas Blachman. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden