19. maj. 2021
Af John Lautrup

TILLYKKE: Hilda Heick fylder 75 år

TILLYKKE: Hilda Heick
Hilda Heick
Foto: Hanne Juul
Hilda Heick har rund fødselsdag tre måneder efter sin mand, Keld Heick. Snart går ægteparret på scenen for at fejre flere mærkedage.

Hilda Heick har den nærmeste familie omkring sig, når hun i dag fejrer sin 75 års fødselsdag. Det sker tre måneder efter, at hendes mand, Keld Heick, rundede det samme hjørne. Og ægteparret er slet ikke færdige med at markere mærkedage i år.

Forhåbentlig har corona til efteråret sluppet sit tag så meget i samfundet, at Keld & Hilda omsider kan komme på scenen med deres 100 års jubilæumsshow. 100 år? Jo, Keld debuterede for 60 år siden i 1961, og for 40 år siden - i 1981 - fik han overtalt Hilda til at gøre sig selskab i rampelyset.

Sidet er ægteparret blevet en institution i dansk musikliv, og de første års hån er forlængst afløst af respekt for deres professionelle kunnen og kærlighed til musikken.

De mødte hinanden allerede i folkeskolen i Valby og blev kærester som teenagere. Mens Keld Heick i de første mange år af deres ægteskab passede sin musikkarriere med Keld & The Donkeys, havde Hilda Heick job som programmør hos medicinalfirmaet, Lundbeck. Undervejs fik de datteren, Annette Heick, som har banet sin egen vej i den danske underholdningsverden.

Læs stort fødselsdagsinterview med Hilda Heick i næste uges BILLED-BLADET, altså bladet der kan købes fra torsdag den 27. maj.

Læs mere om: