Lørdag, 19. december 2015 — af John Lautrup

Sebastian fylder 66 år

Sebastian
Sebastian
Foto: Jeppe Michael Jensen
Sebastian kan udover sin fødselsdag fejre et stort comeback som solist.

Sebastian kan lørdag fejre sin 66-års fødselsdag i glad bevidsthed om, at han har fået et stort comeback i ... ja, folks bevidsthed. Det kan han blandt andet takke sin nylige medvirken i TV2-programmet "Toppen af poppen" for. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her fik et nyt og yngre publikum ørerne op for, hvilket fantastisk bidrag til den danske sangskat, Knud Torben Grabow Christensen, har leveret. Under sit kunstnernavn, Sebastian, slog han i 1972 igennem som poetisk rock-troubadour med albummet "Den store flugt" der indeholdt sange som "Når lyset bryder frem" og "Hvis du tror du er noget". To af Sebastians største klassikere.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Men der skulle komme mange flere til i de kommende årtier. "Måske ku' vi", "Du er ikke alene", "Den lille malkeko", "Romeo" og børnesangen, "Hodja fra Pjort", bare for at nævne nogle. Og når Lis Sørensen fremfører hans "Stille før storm", er der ikke ét eneste nakkehår, der bliver liggende hos tilhørerne. 

LÆS MERE: Lars Lilholt rørt til tårer i Toppen af Poppen

I slutningen af 80'erne forlod Sebastian rockscenen for at koncentrere sig om at skrive musicals. Og også her har han været leveringsdygtig i klassikere. Tænk bare på "Skatteøen" og "Ronja Røverdatter". 

Men han er vendt tilbage for fuld musik. Han spillede for fyldte koncertsale i efteråret, og efterspørgslen er så voldsom, at han til foråret igen drager på turné og spiller 25 koncerter rundt omkring i landet. 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden