2. mar. 2021
Af Majken Munk

Tina Müller: Derfor er Melodi Grand Prix særligt for mig

Tina Müller
Tina Müller
Foto: Martin Høien
Siden barndommen har Tina Müller været vild med Dansk Melodi Grand Prix. Hun sætter stadig gerne sine favoritter på den dag i dag.

Lørdag skal Tina Müller for første gang nogensinde være vært på Dansk Melodi Grand Prix.

I hele sin opvækst har musikken fra Dansk Melodi Grand Prix haft stor betydning for hende. Hun har som lille selv indspillet en række af de helt store hits.

Lyden af barndom

Dansk Melodi Grand Prix er noget, som tv-vært Tina Müller altid har fulgt med i. Hun gik så meget op i det, at hun som barn selv indspillede sangene.

- Det er lyden af ens barndom. Jeg altid har fulgt med i det. Det er helt tilbage til, at jeg havde den klassiske ghettoblaster med to kassettebåndsmuligheder. Man gik ned og købte kasettebåndet med Melodi Grand Prix’et, og så gik man hjem og satte det i ghettoblasteren. Så kunne man afspille det på den ene og optage på den anden. Jeg kunne sidde og synge med på de her sange. Dansk Melodi Grand Prix er jo en institution i dansk kultur, siger hun og fortsætter:

- Hvis man skal på dansegulvet i dag, er det nogle af de sange, der kan få alle op af stolene. Når vi er tøserne samlet til en julefrokost eller påskefrokost, så er det jo det, der virker hver gang.

Holder stadig

Men det er ikke kun noget, der hører 80’erne og 90’erne til for den erfarne vært, for hun følger stadig med i musikkonkurrencen.

Når der skal holdes fest, er det dog mest de gode gamle klassikere som ”Danse i måneskin” og ”Kloden drejer”, der bliver sat på anlægget.

Sammen med Martin Brygmann skal Tina Müller styre Dansk Melodi Grand Prix 2021, hvor der blandt årets otte artister skal kåres en vinder.

Dansk Melodi Grand Prix sendes lørdag den 6. marts klokken 20.00 på DR1.

Læs mere om: