Tirsdag, 3. januar 2023 - af Julie Nolsöe

Nær veninde om Lise Nørgaards sidste tid: Hun var ikke bange for at dø

Lise Nørgaard og Kathrine Lilleør
Lise Nørgaard og Kathrine Lilleør
Foto: Martin Høien
Lise Nørgaards veninde, sognepræst Kathrine Lilleør, skal forestå bisættelsen af den nyligt afdøde "Matador"-forfatter. Hun fortæller, at Lise Nørgaard ikke var bange for at skulle forlade livet

"Matador"-skaberen og journalist Lise Nørgaard sov stille ind søndag aften den 1. januar i en alder af 105 år.

Siden har danskerne, kendte som ukendte, givet udtryk for deres sorg over tabet af den folkekære journalist og forfatter.

Blandt andre har Ghita Nørby, som spillede rollen som Ingeborg Skjern i "Matador", udtalt sig om sit forhold til Lise Nørgaard, som hun beundrede i høj grad. Det kan du læse mere om her: 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alle vidste, at hun ikke var bange for at dø

Datoen for den endelige afsked med Lise Nørgaard i form af en bisættelse er blevet fastsat og kommer til at finde sted lørdag den 14. januar ved Sankt Pauls Kirke i København.

Her vil det være sognepræst Kathrine Lilleør, som forestår bisættelsen. Hun kendte Lise Nørgaard personligt som en nær ven, og de to brugte ofte tid sammen. Blandt andet havde de en fast aftale om at drikke morgenkaffe hver anden mandag, og Kathrine Lilleør skulle således også have set Lise Nørgaard i går, mandag den 2. januar, hvor nyheden om forfatterens død blev offentliggjort.

Ifølge Kathrine Lilleør var det ikke en frygtsom Lise Nørgaard, der forleden tog afsked med livet.

- Hun blev 105, og hun var ikke bange for at dø. 

- Alle, der var var tæt på Lise, vidste, at hun ikke var bange for at dø, fortæller sognepræsten, som er meget påvirket af tabet af sin veninde: 

- For mig personligt er det et tungt tab, det er det.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden