Onsdag, 31. august 2022 - af Stine Schou

Nu falder hammeren: Caroline Fleming sælger indboet fra Valdemars Slot

Foto: Alex Tran, Jesper Sunesen og Martin Høien
Uvenskabet mellem Caroline Fleming og hendes søster er resulteret i, at indboet fra Valdemars Slot nu kommer på auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Det er et stykke danmarkshistorie, der snart kommer under hammeren hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Det beretter auktionshuset i en pressemeddelelse.

Det sker, når indboet fra Valdemars Slot på Tåsinge skal bortauktioneres til højestbydende. Indboet tilhører Caroline Flemings 18-årige søn, Alexander, og er arv efter hans morfar, lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Blandt de mange effekter er en større samling af malerier, møbler og samlerobjekter. Og så en række ting, som man ikke typisk finder i danske hjem som fx kammerladningspistoler, salutkanoner, et par globusser af Anders Åkerman, forskellige fajancer og en ostindisk bowle af porcelæn med motiv af Christiansborg og Dokken – alt sammen eksempler på jordejernes interesser igennem tiden.

Af historiske sjældenheder finder man et mindre skrin fra omkring 1805, tilskrevet C.W. Eckersberg, vurderet til 600.000-800.000 kr. I låget ses en overraskende scene, udført med henblik på de mandlige gæster på Valdemars Slots herreværelse, som vidner om periodens interesse for erotiske genrebilleder. 

Derudover udbydes et portræt af Valdemars Slots oprindelige ejer, Christian den IV’s søn, Valdemar Christian, fra hvem slottet også er opkaldt efter. Kongen opførte det i årene 1639-1644 til sin søn, som dog endte med at tilbringe det meste af sin tid i udlandet, hvor han døde i 1656 i en alder af kun 34 år. Det udbudte portræt af den unge Valdemar Christian er malet af Reinhold Timm og vurderet til 300.000-500.000 kr.   

Kasper Nielsen fra auktionshuset fortæller om samlingen i pressemeddelelsen.

- Den sjældne samling fra Valdemars Slot er et vidnesbyrd om slottets historie og ikke mindst Niels Juel og hans efterkommeres istandsættelse og indretning op gennem tre århundreder. Vi er beærede over at få muligheden for at præsentere disse genstande, der på hver sin måde repræsenterer en lille bid af danmarkshistorien, siger Kasper Nielsen

Penge førte til brud mellem søstre

Det er konflikten mellem de to søstre, Caroline Fleming og Louise "Duddi" Albinus, der i sidste ende er resulteret i, at det historiske Valdemars Slot nu er tømt for det indbo, der om kort tid er spredt for alle vinde. 

Slottet har været i familien Iuel-Brockdorffs eje siden 1667, og da lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff døde i 2017, testamenterede han både slot og indbo til Alexander Fleming, Caroline Flemings søn fra hendes ægteskab med rigmanden Rory Fleming.

Alexander Fleming var blot 12 år gammel, da han arvede slottet, som Christian den IV fik opført, og da slottet har kørt med underskud, valgte søstrene Caroline og "Duddi" derfor at overtage slottet sidste år, men ikke indboet, som Alexander derfor stadig er arving til.

Efter overtagelsen af slottet gik der ikke længe, før en strid om et regnskab blussede op. Uenighederne om regnskabet for 2021 var så store, at Valdemars Slot efter 11. generationer i den samme familie, røg på tvangsauktion, vurderet til 165 millioner. I april måned kom nyheden så om, at Louise "Duddi" Albinus havde sat sin underskrift på en aftale, hvor hun købte sin storesøster ud.

Få uger senere overtog hun slottet, men kort forinden havde Caroline Fleming været forbi og overvåget, da flyttefolk bar de kostbare genstande ud i ventende flyttebiler.

Auktionen finder sted den 21. september. 

GALLERI: Louise Iuel Albinus og Nikolaj Albinus

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden