2. dec. 2021
Af Luise Marie Bekker

Jim Lyngvild om Ghita Nørby: Hun er for empatisk

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/voelver_udstilling_jim_lyngvild_039_01dec21_stor_beskaaret.jpeg
Foto: Søren Lamberth
Jim Lyngvild ser et lys i Ghita Nørby. Men én ting ville divaen ikke kunne, mener han - hun bekymrer sig for meget om andre.
Jim Lyngvild og Ghita Nørby er meget tætte venner. Det så man til åbningen af Jim Lyngvilds nye udstilling på Køge Museum, "Vølver, guld og guder", hvor Jim har fotograferet netop Ghita som vølve - en form for vikingetidens spåkone. Her sad de tæt og holdt i hånd.
https://imgix.billedbladet.dk/voelver_udstilling_jim_lyngvild_038_01dec21_i_artikel_beskaaret.jpeg
Foto: Søren Lamberth
Og det er da også fordi, de er venner, at divaen er blevet valgt af multikunstneren til udstillingen.

Jim Lyngvild: Ghita egner sig ikke som vølve

For faktisk tror han ikke, hun ville egne sig til at være en vølve. - Man kan blive en vølve, hvis man har forstand til det. - Det er noget, man er født til, og man skal have en intelligens, siger Ghita, 86.
- Og der havde det været svært for dig. Det havde været op ad bakke... driller Jim, 42, og uddyber oprigtigt: - Ghita kunne ikke have været en vølve, for hun er for empatisk og bryder sig faktisk om andre mennesker.
- At være vølve er næsten som at være politiker, ler Ghita. - Ghita ville ikke være en god vølve, men en god dronning, der styrer og regerer, kunne hun være, slutter Lyngvild.
I BILLED-BLADET, der udkommer torsdag i næste uge, kan du læse reportagen fra åbningen af udstillingen "Vølver, guld og guder".

Læs mere om: