Onsdag, 2. november 2016 — af John Lautrup

TILLYKKE: Andreas Mogensen fylder 40 år

 Andreas Mogensen
Andreas Mogensen
Foto: Martin Høien
Andreas Mogensen, Danmarks første astronaut, får sin bedste fødselsdagsgave senere i november: En søn.

Andreas Mogensen fejrer i dag sin runde fødselsdag i Houston, Texas, hvortil han og familien fornylig flyttede. Her skal han de kommende år arbejde sammen med sine amerikanske astronautkolleger og forhåbentlig kvalificere sig til endnu en tur ud i den store vægtløshed.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Andreas Mogensen venter sin første søn

Den bedste fødselsdagsgave venter senere i november, når hans kone, Cecilie Beyer, efter planen føder parrets første søn og lillebror til Emily på tre år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den 2. september 2015 blev Andreas den første dansker i rummet, da han i en russisk Sojus-raket lettede fra Bajkonur-kosmodromen i Kasakhstan. To dage senere ankom han og to andre kosmonauter til Den Internationale Rumstation, hvor han opholdt sig i otte dage inden hjemturen og den vellykkede landing på en slette i Kasakhstan.

Andreas Mogensen skød sig også ind i danskernes hjerter med sin altid venlige og smilende optræden. En meget sympatisk mand, som med en imponerende målrettethed hele livet har arbejdet på at opfylde sin drøm om at blive astronaut.

Andreas Mogensen hos dronningen

Han har rejst rundt i verden, taget de relevante uddannelser og høstet erfaringer i relevante job. Og da den europæiske rumfartsorganisation, ESA, i 2009 på et pressemøde i Paris præsenterede seks udvalgte astronautkandidater blandt 8413 ansøgere, var en tydeligt glad og stolt Andreas Mogensen én af de seks.

LÆS MERE: Andreas Mogensen: Glæder mig til mere familieliv

Umiddelbart efter hjemkomsten sidste år blev Andreas Mogensen kaldt i privat audiens hos dronning Margrethe, der overrakte ham Belønningsmedaljen af 1. grad med krone.

Stort tillykke til Andreas Mogensen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden