4. jun. 2020
Af John Lautrup

TILLYKKE: Søren Brostrøm fylder 55 år i dag

Søren Brostrøm
Søren Brostrøm
Foto: Ritzau Scanpix
Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsens direktør, har opnået stjernestatus under corona-epidemien.

Søren Brostrøm får forhåbentlig tid til at fejre sin fødselsdag, når han i dag fylder 55 år. Tid til private gøremål er ellers noget, Sundhedsstyrelsens direktør har meget lidt af i disse coronatider, hvor han er gået fra at være forholdsvis anonym til at blive et af Danmarks kendeste ansigter.

I coronakrisens første uger steg han til stjernestatus i danskernes bevidsthed med sin rolige og besindige optræden på pressemøderne i Statsministeriet. Her var en nydelig mand, vi kunne læne os trygt op ad, mens han klart og letforståeligt forklarede os de nyeste tiltag mod virussen og bevæggrundene for dem.

Søren Brostrøm er opvokset i sygehusverdenen som søn af to læger. Han mistede sin far i en drukneulykke, da han var 11 år, hvorefter moderen opdrog ham og storebroren alene. Herunder et år i den amerikanske sydstat, Alabama, som led i hendes videreuddannelse som læge.

Omgivet af fattigdom og racediskrimination blev Søren Brostrøms politiske bevidsthed vakt. Han var aldrig i tvivl om, at han skulle være læge, men da familien kom hjem fra USA, meldte han sig ind i Danmarks Kommunistiske Ungdom. Den blindgyde forlod han senere, men han slap ikke ønsket om at være med til at forbedre samfundet. Hvilket var grunden til, at han droppede en strålende karriere som gynækolog for at blive embedsmand i Sundhedsstyrelsen.

Søren Brostrøm er homoseksuel og har åbent fortalt, at hans store kærlighed forlod ham i hans unge år. Han lever alene, men har sagt, at han ikke har opgivet håbet om at finde en livspartner.

Stort tillykke til Søren Brostrøm.

Læs mere om: