21. feb. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Ove Verner Hansen døde med familien omkring sig

Over Verner Hansen
Over Verner Hansen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Operasanger og skuespiller Ove Verner Hansen, der blandt andet er elsket for sin rolle som skurken Bøffen i "Olsen Banden"-filmene, er død. Han blev 83 år.

Ove Verner Hansen, der i mange år gjorde sig bemærket på bedste vis som kongelig operasanger og skuespiller, er død. Han blev 83 år gammel. Ove Verner Hansen døde ifølge Frederiksborg Amsavis lørdag på Gentofte Sygehus. Han var omgivet af sin nærmeste familie, da han efter et døgns tid med sygdom døde af hjertestop.

Gennemstegt og grufuld skurk

Alle, der har set "Olsen-Banden"-filmene, kender Ove Verner Hansens fortolkning af en helt særlig og markant rolle. Han spillede til ug med kryds og slange den kontante, fåmælte og for Olsen Banden-medlemmerne grufulde håndlanger Bøffen, der film efter film gjorde livet stegende hedt for især Egon Olsen.

LÆS MERE: Olsen-Banden på museum

Opdaget af Balling

Den legendariske filminstruktør Erik Balling opdagede Hansens komiske talent og udnyttede det i flere film. Af alle Ove Verner Hansens karakterer på film var det uden sammenligning Bøffen, som var den mest vellykkede. Når Hansen ikke medvirkede i film, sang han opera af et godt hjerte og med en kraftig og klar røst. Han var også manden bag et par kogebøger, og så optrådte han som TV-kok

Æret være hans minde

Læs mere om: