Tirsdag, 8. marts 2022 — af Sofie Nymand

Peter Mygind eksploderer af stolthed: Deler nyhed om sønnen

Peter Mygind 
Peter Mygind
Foto: Martin Høien
Skuespiller Peter Mygind bliver ofte stoppet på gaden af folk, der roser sønnen Julius.

Peter Mygind har meget at være stolt af for tiden. Selv beskriver han det som at eksplodere af stolthed.

For hans ældste søn Julius Mygind har netop udgivet sin bog “Du er ikke f**cked, du er bare ung!”.

Bogen er en uperfekt guide til unge, der kæmper med at føle sig utilstrækkelige og ensomme. Og her deler Julius Mygind ærligt ud af sine egne erfaringer med en svær ungdom.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For han har selv været der.

Som 14-årig begyndte Julius Mygind at ryge hash, og i flere år flygtede han ud i et massivt stofmisbrug. I dag har han kæmpet sig ud af misbruget, og han lever nu af at inspirere andre til at bryde de negative mønstre.

Julius har taget dårlige valg

Som populær foredragsholder tager Julius Mygind rundt på skoler og institutioner i hele landet. På sidelinjen står Peter Mygind og ser sin søn gøre en forskel:

– Tænk sig, at man har givet liv og kærlighed til det her menneske, som nu bruger livet på noget så meningsfuldt, fortæller Peter Mygind til BILLED-BLADET og uddyber:

– Julius har taget dårlige valg og været en del af et fællesskab, der ikke var sundt for ham, og nu har han vendt det rundt. Han er en rollemodel.

Bliver stoppet på gaden

Peter Mygind oplever ofte at blive stoppet af forældre og unge mennesker, der roser sønnens foredrag og ikke mindst, hvordan Julius tager sig tid til de unge mennesker, som deler deres tanker med ham.

Julius og Peter Mygind
Foto: Hanne Juul

Men netop åbenheden har Julius ikke fra fremmede.

Sætter ord på alt det, der er svært

Både Peter Mygind og hustru Lise Mühlhausen har udtalt sig, når livet har været svært:

– Jeg er ikke i tvivl om, at både Lise og jeg har inspireret Julius til at være åben. Jeg var selv ude at udtale mig, da jeg blev ramt af blodpropper, og jeg fortalte åbent om, da Julius blev overfaldet i 2007.

Oprør mod perfektheden

Med den nye bog “Du er ikke f**cked, du er bare ung!” gør sønnen oprør mod perfektheden og giver plads til, at unge kan gøre ligeså. Og det er der ifølge Peter Mygind brug for:

– Alt skal være perfekt. Vi lever i en tid, hvor vi på sociale medier bliver bombarderet med billeder af, hvor fede andre er. Og lige så sjovt og skønt sociale medier er, lige så hårdt er det, fortæller Peter Mygind.

Frygten for ikke at kunne leve op til forventningerne gør, at det kræver mere end som så at stå ved sig selv:

– Det kræver mod at mærke efter og forlade fællesskabet, når det ikke er sundt for en. Og det kræver selvindsigt at turde sige fra og være tydelig om sine egne grænser, afslutter Peter Mygind.

Foto: Politikens Forlag

For tre år siden udgav Julius Mygind bogen “Mit barn tager ikke stoffer – jeg har spurgt”, som han har skrevet i sammen med sin mor, Lise Mühlhausen, samt Magnus Trampe Broch og Stine Trampe Broch.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden