28. sep. 2017
Af John Lautrup

Anne Marie Vessel Schlüter: Nu mærker vi aldersforskellen

Anne Marie Vessel Schlüter
Anne Marie Vessel Schlüter
Foto: Hanne Juul
Anne Marie Vessel Schlüter er 20 år yngre end sin mand, tidligere statsminister Poul Schlüter. Og de er nu nået så højt op i alderen, at det påvirker deres udfoldelsesmuligheder.

Anne Marie Vessel Schlüter er en hyperaktiv og adræt kvinde på 68 år. Hun arbejder stadig som underviser på Den Kongelige Ballet og har svært ved at se sig selv som pensionist. Pensioneret er til gengæld hendes mand, Poul Schlüter, som med sine 88 år og kvikke bemærkninger var stjernen i DR1s store prestigeserie "Statsministrene" med de fem nulevende statsministre.

Desværre er Poul Schlüters krop ikke længere helt så kvik som bemærkningerne, og det sætter en naturlig grænse for, hvad parret kan foretage sig sammen.

Jeg vil ikke være væk fra Poul

- Vi har hele tiden vidst, at den aldersforskel er der, og det er jo nu, at vi kan mærke den. Jeg ville gerne rejse noget mere. Jeg har nogle golfveninder, der tager afsted, men det kan jeg ikke være bekendt. Det ville jeg have det dårligt med. Jeg vil ikke være væk fra Poul, siger Anne Marie Vessel Schlüter.

- Han går dårligt, og selvfølgelig er det lidt ærgerligt, at vi ikke kan så meget mere. Sidste gang vi var i teatret, sagde han pludselig, at han troede, det var sidste gang. Det er for hårdt med de lange gange og op og ned ad trapper. Men vi hygger os herhjemme og elsker at høre musik, siger hun.

Læs stort interview med Anne Marie Vessel Schlüter om hendes år som statsministerfrue i denne uges BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 28. september.

Læs mere om: