Fredag, 11. januar 2019 — af John Lautrup

Helle Thorning-Schmidt stopper i Red Barnet

Helle Thorning-Schmidt
Helle Thorning-Schmidt
Foto: Lars H. Laursen
Helle Thorning-Schmidt indleder en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem i flere virksomheder, herunder den danske vindmølleproducent Vestas.

Helle Thorning-Schmidt, 52, stopper til sommer som direktør for Red Barnets internationale paraplyorganisation "Save the Children", oplyser Red Barnet i en pressemeddelelse.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Nye jobs

Danmarks tidligere og første kvindelige statsminister har sagt ja til en bestyrelsespost i den danske vindmøllekoncern Vestas og er indstillet til at blive optaget i en række andre bestyrelser i store internationale virksomheder, oplyser Red Barnet.

Deruodver vil hun engagere sig i europæiske og globale tænketanke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vil savne alle

- Det har været et privilegium at arbejde sammen med dedikerede kolleger over hele verden, hvor vi i fællesskab har arbejdet for at reformere og modernisere "Save the Children". Jeg kommer til at savne alle, siger Helle Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen.

Hun blev i 2005 valgt ind i Folketinget og blev kort efter formand for Socialdemokratiet, hvor hun sad som statsminister fra 2011 til 2015, inden hun mistede magten til Lars Løkke Rasmussen (V) og overlod posten som Socialdemokratiets formand til Mette Frederiksen.

Hun bor i dag i London med sin mand, Stephen Kinnock, som er medlem af det britiske parlament for Labour.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden