14. apr. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Kendt fra DR-hit: Nu går Michael Brautsch efter topjob

Michael Brautsch
Michael Brautsch
Foto: Gregers Overvad
Michael Brautsch har været præst i mange år og er især kendt fra DR-hittet "Gift ved første blik". Nu går han efter at blive borgmester på Frederiksberg.

Gennem fem sæsoner var Michael Brautsch kendt som præsten fra DR-hittet ”Gift ved første blik”, men ved siden af præstegerningen har han også haft job som lokalpolitiker.

Forude venter der nye, spændende opgaver i den retning, for ved et kampvalg torsdag aften blev Michael Brautsch valgt til at stå i spidsen for De Konservative på Frederiksberg.

Det vil sige, at det også er den kendte tv-præst, der skal forsøge at vinde borgmesterposten tilbage til De Konservative, som gennem 112 år har siddet for enden af bordet på netop Frederiksberg, der ved kommunalvalget i 2021 fik en socialdemokratisk borgmester.

- Vi har et stort arbejde foran os. Når man har haft kæden i 112 år og ikke har den mere, så sker der noget med selvforståelsen, sagde 59-årige Michael Brautsch til TV 2 Kosmopol torsdag aften.

- Vi skal have posten tilbage. Det er det, det handler om, og det kan lade sig gøre, hvis vi rykker sammen. Der er i dag 950 dage til kommunalvalget. Det lyder af meget, men det er det ikke, sagde han videre.

Michael Brautsch blev valgt til byrådet på Frederiksberg ved kommunalvalget i 2021.

- Arbejdet lå i en god tråd med mit præstearbejde, og for et års tid siden blev jeg spurgt, om jeg ikke selv ville stille op til kommunalbestyrelsen for de Konservative, sagde Michael Brautsch efter valget i 2021 til BILLED-BLADET.

- Familien sagde tillykke og tilføjede: ”Husk nu ikke at glemme os, og nu må du ikke være for meget væk”. Og det har jeg lovet dem ikke at være, sagde han videre dengang.

Michael Brautsch bor på Frederiksberg med hustruen Annette og deres tre børn, David, Clara og Andreas.

Michael Brautsch med sin hustru, Annette. 
Michael Brautsch med sin hustru, Annette.
Foto: Gregers Overvad

Læs mere om: