13. apr. 2018
Af John Lautrup

Margrethe Vestager fejrer 50-års fødselsdag i udlandet

 Margrethe Vestager
Margrethe Vestager
Foto: Martin Høien
Margrethe Vestager er på arbejde i Washington på sin fødselsdag, men familien er lige i nærheden.

Margrethe Vestager, EUs stærke konkurrencekommissær, deltager i dag, fredag 13. april, i en konference i Washington, så den helt store festivitas bliver der ikke tid til på hendes runde fødselsdag.

Margrethe Vestager har familien med

Men hendes mand, Thomas Jensen, og deres tre døtre, Ella, 15 år, Rebecca, 19 år, og Maria, 22 år, er taget med til USAs hovedstad, og resten af weekenden står den på familie- og fødselsdagshygge.

- Jeg er virkelig glad for at blive 50. Nu synes jeg, at jeg endelig har den alder, jeg skal have, for at lave det, jeg gør. Jeg har tit været den yngste blandt dem, jeg gjorde noget sammen med.

- Ung landsformand, ung minister, ung politisk leder. Nu tænker jeg, at jeg også rent aldersmæssigt har pondus til at gøre det, jeg gør, siger Margrethe Vestager, som ikke har de mindste kvababbelser ved at runde det halve århundrede.

Brænder for sit arbejde

- Jeg er superglad for mit arbejde. Jeg laver noget, jeg brænder for og interesserer mig for. Og så tror jeg, det er nemmere at blive 50, end hvis man er sådan ... hmmm, er jeg nu det rigtige sted? Hvad skal jeg?

- Risikoen for at ende i en krise er større, hvis man laver noget, man synes, er lidt træls. Så er det, man tænker: Jeg må have en motorcykel. Den står ikke på ønskesedlen hos mig, ler hun.

BILLED-BLADET ønsker EU-kommisæren hjertelig tillykke med dagen!

Læs mere om: