Torsdag, 1. oktober 2020 - af Stine Ramlyng

Mette Frederiksen: Dét tænkte jeg på lige inden Danmarks nedlukning

Mette Frederiksen.
Mette Frederiksen.
Arkivfoto: Peter Grosen
Mette Frederiksen løfter i denne uges Femina sløret for, hvad hun tænkte, lige inden hun lukkede Danmark ned den 11. marts på grund af corona.

Selv om den var taget i samråd med de nærmeste embedsmænd og regeringen, var det en ensom og tung beslutning Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, traf den 11. marts i år, da coronaen for alvor viste tænder.

Det fortæller hun om i denne uges Femina, hvor hun også afslører, at det særligt var timerne før pressemødet, hvor danskerne skulle præsenteres for en hel ny virkelighed, at hun følte sig allermest ensom.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danskernes liv forandret for altid

Kort inden pressemødet gik Mette Frederiksen ind tur i København, blandt andet forbi Nyhavn, Amalienborg og Skuespilhuset, mens hun tumlede med følelserne...

Mest havde hun følelsen af, at det hun skulle til at gøre var nødvendigt, men også følelsen af vemod ramte hende - ligesom den ramte mange danskere et par timer senere.

- Der er nok især en ting, der har inprentet sig. Det var 11. marts, foråret var på vej, der var faktisk lidt sol den dag, koldt, men lidt sol, og du ved... lige så snart, der er sol i Danmark, skynder danskerne sig ud for at få de der få solstråler (...) Men dér gik jeg og kiggede på folk og tænkte: I skulle bare vide, at om meget meget kort tid, få timer, så vil jeres og mit og vores alle sammens liv være forandret, fortæller Mette Frederiksen til Femina

I interviewet fortæller hun også, hvordan hun har kunnet læsse af på sin mand Bo, og hvordan familien generelt har været en uvurderlig støtte for hende under hele perioden med de svære corona-beslutninger.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden