Mette Frederiksen i tårer på tv: Undskyld!

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen

Foto: Ritzau Scanpix
En tydelig berørt statsminister havde svært ved at finde ordene, da hun kom ud til et såkaldt doorstep-interview efter at have besøgt en far og hans søn på en minkfarm ved Kolding.

- Det har været følelsesladet, indledte en tydelig berørt Mette Frederiksen med tårer i øjnene efter at have drukket kaffe med og være blevet vist rundt på en minkfarm af far og søn, der på meget kort tid har fået knust deres livsværk.

Mette Frederiksen måtte flere gange tørre tårer væk fra kinderne og samle sig, inden hun kunne svare på journalisternes mange spørgsmål.

- På grund af de fejl, der er begået og den uro, der har været, har det også været et ekstremt hårdt forløb for familierne og for minkavlerne, som ud over at skulle håndtere aflivning af deres dyr også har skullet se på et rodet forløb, sagde statsministeren, da hun havde samlet sig lidt.

Minkavlerne har været verdens bedste

- Jeg håber, de får deres kompensation. Det her er ikke, fordi de har været dårlige. De har været verdens bedste. Det her er på grund af corona. Og det håber jeg, kan være et lille lys i mørket for danske minkavlere, at det er simpelthen ikke deres skyld, understregede Mette Frederiksen blandt andet. 

Gav minkavlerne en undskyldning

Over for de fremmødte journalister bekræftede statsministeren, at hun havde givet minkavlerne en undskyldning og gentog i interviewet denne undskyldning. 

- Jeg synes, at der er grund til at beklage og undskylde for det her forløb. Jeg har ikke nogen problemer med at undskylde for det her forløb, for der er begået fejl, sagde hun.

Det er nemt at give BILLED-BLADET i julegaveKlik og læs hvordan!

Fødevareminister Mogen Jensen gik af

Mink-skandalen kan dateres tilbage til den 4. november, hvor regeringen på et pressemøde meldte ud, at alle landets mink skulle aflives.

Derefter startede et større arbejde, hvor minkavlerne landet over gik i gang med at aflive deres mink. Det viste sig dog senere, at Regeringen ikke havde lovhjemmel til at udstikke denne ordre. Sagen har indtil videre resulteret i at Fødevareminister Mogens Jensen (S) har forladt sin ministerpost.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden