3. feb. 2021
Af John Lautrup

Mette Frederiksen: Min far fik kræft midt i det hele

Mette Frederiksen
Statsminister Mette Frederiksen
Foto: Hanne Juul
Mette Frederiksen har haft meget svært ved ikke at kunne besøge sin far, da han pludselig blev alvorligt syg under corona-pandemien.

Mette Frederiksen havde som Danmarks statsminister rigeligt med bekymringer i 2020. Og endnu en bekymring - en dybt privat én af slagsen - føjede sig i løbet af corona-året til den lange liste. Hendes far fik kræft.

Oppe i Aalborg så Flemming Frederiksen, 73 år, i forvejen ikke meget til sin datter på grund af corona-restriktionerne. Og kræften lukkede den sidste nære kontakt. Ingen skal udsættes for unødvendig covid-19-smitterisiko og slet ikke kræftpatienter.

– Det var svært at være væk fra min far. Jeg dur ikke til at være pårørende på distancen. Det er slet ikke mig. Men det er klart, at vi måtte passe ekstra godt på. Det var svært at tumle, erkender Mette Frederiksen.

Hun fortæller om årets største bekymring, i hvert fald på det personlige plan, i et telefoninterview fra Marienborg, hendes embedsbolig ved Bagsværd Sø. Heldigvis endte lige præcis den bekymring i glæde. Flemming Frederiksen er kommet godt igennem sit kræftforløb.

Vi har bedt statsministeren kigge tilbage på året, der gik, og frem mod året, der lige er begyndt. Og hun kalder 2020 et “særpræget år”, for midt i alle ulykkerne var der også stor lykke.

– Det er klart, at corona fyldte nærmest alt. Det er en speciel situation at lede et land i den værste krise siden 2. verdenskrig med alt, hvad dertil hører af op- og nedture. Jeg har nydt stor opbakning, men også fået kritik for minksagen. Jeg har oplevet lidt af det hele, og dertil kom så min fars kræftforløb. Medaljen har haft en forside og en bagside. Men jeg blev jo også gift med Bo i sommer, siger hun og kalder brylluppet med filmfotograf Bo Tengberg for sit livs bedste fest.

Læs stort interview med Mette Frederiksen i BILLED BLADET, der kan købes fra torsdag den 4. februar.

Læs mere om: