Onsdag, 1. januar 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Mette Frederiksen om tabet af sin mor: Savnet er stadig meget stærkt

Foto: Nellie Møberg
Meget er sket for Mette Frederiksen i det forgangne år, men desværre har hun ikke kunnet dele de mange oplevelser med sin mor, Anette.

Det har været et skelsættende år for Mette Frederiksen, der i 2019 blev statsminister i en alder af 41 år – den yngste Danmark nogensinde har haft.

Men desværre nåede hendes mor, Anette, ikke at opleve datterens politiske sejr. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mette Frederiksen tænker ofte på sin mor

Hun døde af kræft for godt seks år siden, og tabet af moren fylder stadig meget hos Mette Frederiksen.

- Selv om der er gået mere end seks år, føles savnet meget, meget stærkt stadigvæk. Min mor dukker op i mine tanker næsten på daglig basis, fortalte hun for nylig i et stort interview med ugebladet SØNDAG.

Mette Frederiksen har altid været et stort familiemenneske, og hun er vokset op med, at man tog sig af hinanden i familien. Og derfor var tabet af moren også stort. 

Mette Frederiksens ensomhedsfølelse 

- Når jeg ser tilbage på min opvækst i den familie, føler jeg mig rammet ind af en meget, meget stærk familieramme. Og dét ændrer sig jo, ganske enkelt, når en af de centrale, som en mor er, forsvinder. Der er en nærhed og en tæthed, som man ikke helt kan få til andre, synes jeg.

- Jeg er meget privilegeret med gode venner og en dejlig familie ud over min mor. Alligevel er der en følelse af ensomhed. Det har – det må jeg ærligt sige – efterladt mig med en ensomhedsfølelse, som jeg ikke har prøvet at have før i mit liv. Og også en ærgrelse faktisk, fortæller Mette Frederiksen til SØNDAG.

Foto: Alex Tran

Mette Frederiksen med sin forlovede, Bo Tengberg. 

Mette Frederiksen lykkelig for sin familie

I samme forbindelse fortæller Mette Frederiksen også, at selvom tabet og savnet til moren er stort, er der også meget lykke i hendes liv. 

- Jeg er meget lykkelig i det familieliv, Bo og jeg lever sammen med vores børn. Jeg er lykkelig i familien som sådan med min far og min bror. Men der er bestemt også steder, hvor jeg ikke føler lykke.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Det gælder i den ensomhedsfølelse, som stadigvæk er i mig, efter min mor døde. Det er jo på ingen måde en lykkelig følelse. Man kan sige: Jeg oplever elementer af lykke, men jeg gør også det modsatte. Og jeg tror, jeg må erkende, at det ansvar, jeg har lige nu, måske ikke ligefrem stimulerer en lykkefølelse. Det er det simpelthen for alvorligt til.

Mette Frederiksen er forlovet med filmfotografen Bo Tengberg og parret har tilsammen fem børn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden