30. okt. 2022
Af af John Lautrup & Stine Schou

Politisk kommentator Hans Engell: Her er hans store kærlighed

Hans Engell
Hans Engell
Foto: Søren Jul Lamberth
Hans Engell har været gift med Pernille siden 2005, og hun får det bedste frem i den tidligere toppolitiker.

Politisk kommentator og tidligere minister Hans Engell har siden 2005 været gift med Pernille, der var hans sekretær i Folketinget.

- Vi har et kærlighedsfuldt og dejligt liv sammen, fortalte Hans Engell, da Billed-Bladet besøgte ham og fruen i 2020, året hvor de kunne fejre 15-års bryllupsdag.

Parret har dog kendt hinanden så længe, at hvis man regner det hele med, så kunne de allerede i 2020 nærmest have haft sølvbryllup.

https://imgix.billedbladet.dk/47_pernille_og_hans_engell_bb_1sl5454.jpg
Foto: Søren Jul Lamberth

Lige nu buldrer valgkampen derudaf, så Hans har travlt med at kommentere politik på TV 2. Men når parret skal slappe af og holde ferie, går turen til Cannes-området i Sydfrankrig, hvor de har et hus. Det fortalte de i 2020, hvor Hans også fortalte om, hvad Pernille især kan.

Hun får det bedste frem i Hans

- Pernille er god til at få det bedste frem i mig. Hun er god til at sige stop, før jeg bliver en gammel sur mand. Når jeg ser nyheder, har jeg det med at brokke mig, både over journalisternes spørgsmål og politikernes svar. Pernille skruede en gang helt ned for lyden, mens jeg vredt sad og kommenterede, hvad de sagde i et nyhedsindslag. Så er det, katastrofen sker. Jeg opdager det ikke. Ha-ha. Jeg bliver ved med at snakke: "Nu siger han sådan og sådan...", det varer flere minutter, før jeg opdager, at lyden er væk. Det pinligste var, at det varede så lang tid. Jeg glemmer det aldrig. Simpelthen aldrig, ler Hans Engell.

- Derfor har jeg også valgt nogle gange at sige, at i dag siger jeg kun ting, der gør os i godt humør. Jeg siger kun glade ting og roser alt, hvad der står i avisen, smiler han. Under interviewet holder Pernille sig i baggrunden, men hun nikker.

- Vi løber aldrig tør for ting at tale om. Hans har lært mig en masse ting. Han har åbnet en verden for mig, politisk og andet. Men jeg har også åbnet nogle ting for ham, siger hun og fortæller, hvordan hun i begyndelsen af deres forhold fik ham overtalt til at tage med på skiferie i norditalienske Cervinia, hvor de stadig kommer hvert år, og hvor hun lærte ham at stå på ski. - Hans er en elegant skiløber. Og han nyder det også. Men vi tager det stille og roligt. Jeg har stået på ski i 35 år, og jeg må sige, at jeg er så stolt af Hans, smiler hun. Pernille er i det hele taget god til at holde sin mand i ørerne, hvad angår sund levevis. Uden hende var der næppe en romaskine i et af værelserne.

- Hun er god til at piske mig til at holde mig i form. Hun er faktisk god til at sætte sin egen vilje igennem på en måde, så jeg ikke opdager det, før det er sket. Det er muligvis et almindeligt kvindeligt talent, ler Hans Engell tilbage i 2020.

Se hvordan Hans Engelle bor i galleriet herunder:

GALLERI: Hjemme hos Hans Engell (Foto: Søren Jul Lamberth/Aller Foto)

Læs mere om: