Poul Nyrup Rasmussen: Sådan vil jeg mindes Lone i julen

Poul Nyrup Rasmussen

Poul Nyrup Rasmussen

Foto: Hanne Juul
Poul Nyrup Rasmussen fejrer jul med Lone Dybkjærs børn og børnebørn. I stort interview i BILLED-BLADET fortæller han, hvor tæt han og Lone Dybkjær kom på hinanden i hendes sidste tid.

Poul Nyrup Rasmussen, 77 år, er stadig mærket af sorg i et stort interview med BILLED-BLADET, hvor han mindes sin afdøde hustru, Lone Dybkjær. Han mistede hende i sommer til kræften efter 27 års samliv. En sorg, der også kommer til at præge hans jul. 

- Vi kommer til at holde lidt om hinanden i vores lille familie .., det bliver en tæt, varm jul, hvor vi vil mindes Lone og fortælle de gode historier om hende. Hun vil være der, vi vil synge hendes yndlingsjulesang “En rose så jeg skyde”, og det vil være lidt sørgmuntert. Men hun vil ikke høre på sentimentalt vræl. Det vil hun gerne være fri for .., siger Poul Nyrup Rasmussen stille. 

Danmarks tidligere statsminister fejrer højtiden med Lone Dybkjærs datter, Mette, svigersønnen, Thomas, og børnebørnene Lukas og Nikoline, som også er blevet hans børnebørn.   

Poul Nyrup Rasmussen og Lone Dybkjær flyttede op i deres sommerhus i Tisvildeleje de sidste seks måneder af hendes liv. Det blev gode måneder, selv om de vidste, at hun levede på lånt tid. Lungekræften tog Lone Dybkjær, men den fik ifølge Poul Nyrup Rasmussen aldrig lov til at kontrollere hende. Det var hende, der kontrollerede kræften.

Fra en gladere tid. Poul Nyrup Rasmussen og Lone Dybkjær på stranden i Tisvildeleje i 2006.
Foto: Ulla Aue

Fra en gladere tid. Poul Nyrup Rasmussen og Lone Dybkjær på stranden i Tisvildeleje i 2006.

– Det gjorde hun ved, at hun og jeg indgik den pagt, at det var øjeblikket, der skulle holde det hele væk. Hver dag havde vi vores øjeblikke, hvor vi kunne glædes sammen. Vores samtaler, naturen, vores blikke til hinanden, vores erindringer. De der øjeblikke var så intense, at Lone kunne glemme kræften og smerten, fortæller han. 

 

– Vi var så tætte, at Lone faktisk accepterede, at jeg tog mig af hendes pleje. Du skal huske, at for en stærk personlighed som Lone skal der meget til at acceptere det. Deri lå der også en kærlighedserklæring: “Okay, Poul, her ser du mig så i min sidste tid, hvor jeg er allerskrøbeligst. Men det må du gerne. Vi må gerne holde om hinanden, selv om vi er mest sårbare”. Tættere kan du ikke komme på et menneske, siger han.

Læs det stærke interview med Poul Nyrup Rasmussen i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 3. december. I samme nummer mindes vi alle de øvrige kendte og kongelige, som vi mistede i 2020. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden