Onsdag, 28. oktober 2020 - af Stine Ramlyng

Søren Brostrøm lander nyt job

Søren Brostrøm
Søren Brostrøm
Foto: Ritzau Scanpix
Vi ser ham her, der og alle vegne, når han på det ene pressemøde efter det andet forsøger at styre os danskere bedst muligt igennem coronakrisen. Med og uden mundbind.

De fleste danskere helt ned i børnehaveklassesalderen kender efterhånden hans navn. Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har nemlig siden foråret været en central figur i "dansen med corona".

Søren Brostrøms CV er langt og tæller blandt andet titler som afdelingslæge, overlæge, enhedschef, klinisk lektor og direktør. Og nu kan han så tilføje endnu en titel til cv'et.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det afslører sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er stolt

"Danmark har med kandidaten @SSTbrostrom vundet afstemningen om en plads i WHOs bestyrelse. Søren fortsætter som direktør i @SSTSundhed og vil nu også bruge sine sundhedsfaglige kompetencer, når der skal drøftes global sundhed. Stort tillykke til WHO, Brostrøm og Danmark, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på mediet Twitter efterfulgt af en stærk arm.

Nu får Danmark mere indflydelse

- Søren Brostrøm blev valgt til WHO Europas bestyrelse i 2017. Og blev sidste år valgt som formand for bestyrelsen. Nomineringen til den nye post blev afgjort i dag ved en skriftlig afstemning. Og Søren Brostrøm vil derfor indtræde i WHOs globale bestyrelse fra maj 2021 og tre år frem. Formelt skal valget dog endeligt godkendes af WHOs generalforsamling til foråret, skriver Sundhedsstyrelsen på sst.dk og fortsætter:

- Med den nye position, som medlem af WHOs globale bestyrelse får Danmark en unik mulighed for i endnu højere grad at gøre sin indflydelse gældende i Verdenssundhedsorganisationen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden