17. sep. 2020
Af John Lautrup

Søren Gade: Derfor skal jeg tabe mig igen

søren gade
Søren Gade
Foto: Hanne Juul
Søren Gade, tidligere forsvarsminister og nuværende Europaparlamentariker for Venstre, har lovet sin yngste datter at gå på slankekur igen. Sidste gang tabte han sig voldsomt. For voldsomt, indrømmer han i dag.

Søren Gade må til det igen. Han tabte sig for år tilbage imponerende 32 kilo, og nu har han lovet sin yngste datter, Mette, at gå på slankekur igen, inden hun skal giftes næste sommer.

Det var også Mette, der i en alder af bare 16 år fik sin far til at ændre kost- og motionsvaner efter moderens død for 12 år siden. Ikke fordi hun ville have en slank far, men fordi hun var bange for, at han også skulle dø fra hende og storesøster, Ida, som dengang var 18 år.

– Dagen efter gik jeg på slankekur. Nu skal hun så giftes næste år, og jeg har lovet at tabe mig igen, inden jeg fører hende op ad kirkegulvet, siger Søren Gade, som i 2008 mistede sin kone, Helle, der døde efter mange års kræftsygdom.

Søren Gade
En noget slankere udgave af Søren Gade i 2012 med sin datter, Mette Gade.
Foto: Jesper Sunesen

– Jeg kommer til at gøre det ligesom sidst. Kød, æg, fisk og grøntsager samt gåture. Det virker. Men det blev også for meget sidste gang. Jeg kunne pludselig godt forstå det der med spiseforstyrrelser. For når jeg havde tabt mig et kilo og sådan set var der, hvor jeg skulle være, så tænkte jeg: “Njaa, lige et kilo mere”. Man blev alt for fokuseret på det.

– Men det bliver ikke et problem næste gang. Det holder jeg for meget af mad til. Men jeg har da i sinde at holde mit løfte til Mette. Det er selvfølgelig irriterende, at vægten er røget op igen, men det er jo ikke værre, end jeg bare kan tage mig sammen. Jeg har jo gjort det før, smiler han.

Læs mere om: