14. dec. 2017
Af John Lautrup

TILLYKKE: Helle Thorning-Schmidt fylder 51 år

Helle Thorning-Schmidt
Helle Thorning-Schmidt
Foto: Jesper Sunesen
Helle Thorning-Schmidt holder af hverdagene. Det var de gode ting i hverdagene, der holdt hende oprejst i politiske storme.

Helle Thorning-Schmidt kan på sin fødselsdag se tilbage på et år, hvor hun fik udgivet sin biografi med titlen "Hvad man ikke dør af". Fortsættelsen lyder som bekendt ".. bliver man stærk af", og hvis Danmarks første kvindelige statsminister vil blive husket for noget, er det hendes mentale styrke.

Helle Thorning er blevet direktør

Hun lever nu et langt mere stille liv som direktør for Red Barnets internationale paraplyorganisation "Save the Children" i London, hvor hun for første gang i mange år bor fast sammen med sin mand, Stephen Kinnock, der er parlamentsmedlem for Labour.

Men få politikere har modtaget så mange klø som Helle Thorning-Schmidt i de ti år fra 2005 til 2015, hun befandt sig i toppen af dansk politik som Socialdemokratiets partiformand.

Hun blev hånet, ydmyget og anklaget for alverdens ting. Ofte på en urimelig baggrund. Modstanden og modviljen mod hende var til tider så bastant, at de fleste ville være krakeleret. Men alt prellede af på hende, og til BILLED BLADET satte hun i et interview i forbindelse med bogudgivelsen ord på sin robusthed.

- Det er da rigtigt, at jeg har fået rigtig mange tæsk. Men ved du hvad, så tager man en god nats søvn og sætter næste dag den ene fod foran den anden. Og så kommer man videre. Desuden har jeg altid oplevet, at der også har været noget godt i hver eneste hverdag.

- Så sker der noget, man griner ad på kontoret. Og så sker der noget, der rent faktisk lykkes politisk. Og så er man sammen med familie og venner og har det sjovt med dem. Det er nok dét, der i virkeligheden holder mig gående. De gode ting i hverdagen, sagde hun.

Tillykke til Helle Thorning-Schmidt.

Læs mere om: