19. maj. 2021
Af John Lautrup

TILLYKKE: Ritt Bjerregaard fylder 80 år

TILLYKKE: Ritt Bjerregaard
Ritt Bjerregaard
Foto: Søren Lamberth
Ritt Bjerregaard udgiver på fødselsdagen fjerde og sidste bind "Ovenpå" af sine erindringer. Bogtitlen er sigende for hendes humør.

Ritt Bjerregaard synes, det er mærkeligt at blive 80 år. Da hun var yngre, opfattede hun folk på 80 som tussegamle, men sådan føler hun sig slet ikke. Tværtimod.

Den tidligere toppolitiker har det bedre end længe og mærker ikke noget til sin kræftsygdom i lungerne. Metastaserne holder sig heldigvis i ro, og hun er fin form.

Samtidig med fødselsdagen i dag udkommer hun med fjerde og sidste bind af sine erindringer. Den fjerde bog har fået titlen "Ovenpå", og det er sigende for, hvordan hun har det. Hun er så meget ovenpå, at hun på sin fødselsdag har valgt at være tro mod sin natur.

Politikens Forlag fejrer hende nemlig med en bogreception i "Blox", og lokationen har hun selv bestemt. Bygningen i Københavns inderhavn blev projekteret i hendes tid som overborgmester, og dens moderne og bastante arkitektur er mildest talt ikke lige populær hos alle.

- Huset er moderne og kontroversielt. Det er lige i min ånd, smiler Ritt Bjerregaard, som trods alt ikke er upåvirket af alderen. Hun bliver hurtigere træt.

- Og balancen er heller ikke for god, så jeg er holdt op med at cykle, fortæller hun.

Læs stort interview med Ritt Bjerregaard i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 20. maj.

Læs mere om: