TILLYKKE: Ukuelige Ritt Bjerregaard fylder 76 år

Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard

Foto: Hanne Juul
Ritt Bjerregaard har som kræftramt vist noget af den samme ukuelighed, der kendetegnede hende som politiker.

Ritt Bjerregaard har ikke haft det nemt de senere år, men forhåbentlig skinner solen både bogstaveligt og i overført betydning på hende, når hun nu fylder 76 år. 

Hun er uhelbredeligt syg af kræft, men kunne dog sidste efterår glæde sig over, at lungekræften efter en kemokur ikke havde spredt sig yderligere.

Ukueligheden har også præget karrieren

Den tidligere politiker har under hele forløbet været helt åben om sin sygdom og vist den samme ukuelighed, der prægede hendes politiske karriere. 

En utrolig karriere som top-socialdemokrat præget af mange opture, men også nedture, der som regel var fremkaldt af hendes hang til at provokere kombineret med en uforsonlig natur, når hun følte sig uretfærdigt behandlet.

Hun måtte forlade sin første ministerpost, fordi hun efter statsminister Anker Jørgensens mening boede for dyrt på Hotel Ritz i Paris.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Mange år senere blev hun degraderet fra posten som gruppeformand af partiformand Svend Auken, fordi hun angiveligt havde scoret en lidt for stor og flot lejlighed i København.

Stadig ivrig debattør

Hver gang kom hun igen, og ud over en stribe ministerposter har hun også være EU-kommissær og overborgmester i København. Få, om nogen, politiker har prøvet så meget som Ritt Bjerregaard.

Hun er stadig aktiv debattør og udgav i 2015 første bind af sine meget roste erindringer "Ritt".

LÆS OGSÅ: Ritt Bjerregaard efter første scanning: Kræften er væk

Siden 1966 har Ritt Bjerregaard været gift med historiker og forfatter Søren Mørch.

BILLED-BLADET ønkser hende et stort tillykke med fødselsdagen.   

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden