Fredag, 18. oktober 2019 - af John Lautrup

VIDEO: Lars Løkke på Færøerne: Sólrun er klippen i mit liv

BILLED-BLADET fulgte Sólrun og Lars Løkke Rasmussen til Færøerne.

Lars Løkke Rasmussen, 55 år, er færdig som statsminister. Og han er færdig som Venstre-formand. Men han er langt fra færdig med livet.

Dét fortalte han BILLED-BLADET om, da vi eksklusivt fik lov til at følge ham og hans hustru, Sólrun, til Færøerne, hvor hun var vært for den første rejsegruppe i sit nye rejseselskab. 

- Mit temperament er til mere end "bare" at sidde i Folketinget. Sagt med al respekt for Folketinget, for det er en vigtig post at være folketingsmedlem. Og jeg har jo ikke tænkt mig at gå på pension. Heldigvis er min telefon ikke holdt op med at ringe, og jeg drikker for tiden en masse kaffe og spiser frokoster med folk uden for politik, som har rakt hånden ud. Mere kan jeg ikke sige. Time will show, ik', siger Lars Løkke Rasmussen om sine fremtidsudsigter.

Det sker i den lille færøske bygd, Gjógv, hvor Sólruns familie ejer et hus. Og han og Sólrun et fårehold.

Har bevaret jordforbindelsen

Hvert år i oktober bliver fårene slagtet, og BILLED-BLADET var med, da Lars Løkke Rasmussen iklædt orange gummi-overalls aflivede dyrene, trak skindet af dem og hængte kødet til tørre i sit tørrehus. 

Undervejs fik vi en snak om hans kærlighed til Færøerne ... og til Sólrun. 

- Jeg synes ikke, at jeg har taget skade af at have haft topposter i politik. Jeg har bevaret jordforbindelsen, og det er i høj grad Sólruns fortjeneste. Hun har holdt mig nede, når jeg er oppe, og oppe, når jeg er nede. Jeg har altid fået fuld og ubetinget støtte fra hende. Hun er min klippe, siger han. 

Læs reportagen og interviewet i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 17. oktober.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden