Pusle Helmuths mareridt: Jeg har grædt mange tårer

Pusle Helmuth

Pusle Helmuth

Foto: Søren Jul Lamberth
Livet har taget en dramatisk drejning for den 58-årige tidligere barnestjerne fra ”Min Søsters Børn”-filmene, der er blevet voldsomt økonomisk ramt af coronakrisen.

Inden for blot få år har Pusle Helmuth skiftet navn, mand, job og bopæl. Og så har hun åbnet og lukket en restuarant på under et år og står nu med en kæmpe gæld.

Drømmen blev til et mareridt

For præcis et år siden åbnede Pusle Helmuth nemlig restaurant Helmuth i Hellerup, opkaldt efter sit fædrene ophav, skuespilleren Frits Helmuth, som hun på hans dødsleje nåede at slutte fred med og tilgive.

Drømmene og planerne var store, og sammen med kæresten, som havde prøvet at være restauratør før, satsede Pusle alt. Næsten samtidig ramte coronakrisen, og drømmen om foden under eget bord som restauratører brast og blev et mareridt, fordi de som alle andre i den branche måtte lukke, definitivt.

– Vi havde jo nærmest ikke tjent en krone, da vi lukkede, tværtimod, siger Pusle, der som ejer af restauranten nu er efterladt med en stor gæld.

Følte mig som en stor fiasko

– Ja, sådan er det … og det har da givet mig mange søvnløse nætter, og jeg har grædt mange tårer. Jeg synes i begyndelsen, det var så frygteligt at skulle se i øjnene, at det ikke gik. Jeg følte det som en stor fiasko og syntes, det var flovt.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Men dét hjælper jo heller ikke. Det er bare op på hesten igen, for jeg er jo ikke den eneste, det er gået sådan for. Men det er ærgerligt og trist, siger Pusle om restaurant-eventyret, der nu er endegyldigt slut. Bortset fra gælden, som hun ikke kan betale.

Jeg er startet forfra

Men nu er Pusle begyndt forfra og holdt op med at ærgre sig.

- Jeg er ligesom begyndt forfra og har accepteret, at jeg må leve med gælden efter restauranten, men når jeg vinder i Lotto, får alle deres penge, siger Pusle, der er ved at lægge et hårdt år bag sig godt hjulpet på vej af sit "normale" arbejde som lægesekretær.

Læs det store interview med Pusle Helmuth om at begynde forfra og holde op med at ærgre sig i denne uges BILLED-BLADET, der er på gaden netop nu.

Kom med inden for i Pusle Helmuths hyggelige lejlighed i galleriet herunder:

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden