Fredag, 15. oktober 2021 — af Karina Didriksen

Birthe Kjær afslører: Var misundelig på Dorthe Kollo

Birthe Kjær.
Birthe Kjær.
Foto: Birger Storm
Sangerinden Birthe Kjær var fan af kollegaen Dorthe Kollo som barn.

74-årige Birthe Kjær har en over 50 år lang og succesfuld karriere bag sig, og for nyligt mødtes hun med nogle af landets andre store Dansktop-stjerner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sammen med Richard Ragnvald, Dorthe Kollo og Michael Winckler var hun med til at fejre radioprogrammet ”Giro 413”, som fylder 75 år i oktober og har haft en stor betydning for sangerindens liv.

- Jeg er vokset op med ”Giro 413”, og det har fyldt hele min barndom. Det er den musik, jeg kommer af, fortalte Birthe Kjær til BILLED-BLADET og fortsatte:

- Det var også det, jeg begyndte at synge, da jeg var 12 år, for det var jo det, jeg hørte i radioen.

Foto: Birger Storm

Kollo var barnestjerne

Birthe Kjær afslørede, at hun faktisk var en smule misundelig på kollegaen Dorthe Kollo, da hun var barn og endnu ikke havde mødt hende.

- Jeg hørte blandt andet Dorthe Kollo som barn. Hun er kun et år ældre end mig, men hun var jo barnestjerne, sagde Birthe Kjær og tilføjede med et smil:

- Min mor har fortalt, at vi engang så Dorthe i fjernsynet fra Tivoli, og der sagde jeg ”bare det var mig, som stod der”. Så drømmen har jo ligget der, lige siden jeg var barn.

Dorthe Kollo var kun 9 år gammel, da hun i 1956 fik en pladekontrakt efter at have vundet en talentkonkurrence, og hun udgav singlen "Min piphans" året efter.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden