30. okt. 2020
Af Karina Didriksen

Birthe Kjær om Vild med dans: Jeg skulle have haft et lægetjek

Birthe Kjær.
Birthe Kjær.
Foto: Hanne Juul
Sangerinden Birthe Kjær måtte i sin tid trække sig fra ”Vild med dans” på grund af en blodprop, og nu støtter hun sin veninde, Hilda Heick.

For 15 år siden stod Birthe Kjær selv på dansegulvet i ”Vild med dans”, og nu bakker hun op om sin veninde Hilda Heick.

Den 72-årige sangerinde fulgtes med Keld Heick, da hun fredag aften ankom til studiet for at heppe på Hilda.

- Jeg synes, det er en oplevelse for livet, som man skal sige ja til, og det har jeg også sagt til Hilda, for det er på godt og ondt, og man kommer hele følelsesregisteret igennem. Når man får gode point, er det som at vinde et melodi grand prix, for så er man helt oppe at køre, lød det med et grin fra Birthe Kjær.

Var ikke i god form

Birthe Kjær deltog i anden sæson af ”Vild med dans” i 2005 med partneren Bo Loft Jensen, men efter det femte program fik den dengang 57-årige sangerinde det dårligt.

Det viste sig, at hun var blevet ramt af en blodprop i hjertet og skulle have en ballonudvidelse. Blodproppen tvang Birthe Kjær til at trække sig fra programmet.

- Jeg anbefalede Hilda Heick at sige ja til ”Vild med dans”, men sagde til hende, at hun skulle være i god form inden. Det var jeg ikke selv, da jeg var med. Jeg tror, jeg skulle have haft et lægetjek inden, for så havde man nok opdaget, at jeg havde forhøjet blodtryk, fortalte sangerinden og tilføjede:

- Men Hilda har gået til den med private trænere, så hun har kondi til det.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp5295.jpg
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: