29. nov. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Stor betydning for Giro 413: Privat person donerer vildt beløb

Grio 413
Dorthe Kollo, Richard Ragnvald, Birthe Kjær og Michael Winckler.
Foto: Birger Storm
Siden 1946 har Giro 413 opfyldt lytternes musikønsker og hilsner mod en donation til programmets pengepulje, som de hvert forår deler ud til velgørende formål. I år og næste år er der dog ekstra meget at dele ud af.

En mand fra Esbjerg har åbnet døre for flere velgørende formål.

Han har nemlig doneret 500.000 kroner i sit testamente til DR-radioprogrammet ”Giro 413”. Det betyder, at han har givet radioprogrammet lov til at dele de 500.000 kroner ud til velgørende formål.

- Vi er naturligvis meget taknemmelige for den smukke tanke og det store beløb, og i DR har vi besluttet, at pengene skal uddeles over de kommende to år. Det betyder, at der vil være ekstra mange kroner at søge om i den pulje, vi åbner for nu og også i den, vi åbner for den 1. december næste år, fortæller Ralf Richardt Strøbech, der er redaktionschef for musik, P5, P6 & P8 i DR Kultur, Børn og Unge i en pressemeddelelse.

De 500.000 kroner lægges i samme pulje som alle andre indsamlede penge fra lytterne. For at kunne få del i nogle af de indsamlede penge, skal man sende en ansøgning. Det gør man via ”Giro 413” hjemmeside, og det kan gøres fra den 1. december til udgangen af januar 2023.

- Privatpersoner kan ikke søge om pengene fra ’Giro 413’, men det kan projekter og foreninger, der har en god idé til at lave et projekt eller gøre livet bedre for udsatte og dårligt stillede børn og unge i Danmark. Det kan for eksempel være børn og unge, der vokser op i et hjem, hvor der ikke er råd til at tage del i fritidsaktiviteter, hvor der ikke er penge til at tage på udflugter eller ferie eller projekter, så målgruppen kan tage del i sociale arrangementer, forklarer ’Giro 413’-vært Peter Sten.

Hvem pengene går til, bliver afgjort i foråret 2023.

Læs mere om: