5. apr. 2022
Af Stine Schou

Rasmus Tantholdts dagbog: Se hans private optagelser

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/rasmus_tantholdt_foto_martin_hoeien.jpg
Foto: Martin Høien
TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdt er vendt hjem efter 40 dage i Ukraine. Nu deler han sine private dagbogsoptagelser med omverden
Rasmus Tantholdt vendte for få dage siden hjem fra Ukraine, hvor han har dækket krigens første uger for TV 2. Han var i landet den 24. februar, da Rusland indledte sine angreb og efter 40 dage, var det tid til at vende hjem til Danmark.
Nu deler han et sammendrag af de dagbogsoptagelser, han lavede undervejs, mens han rejste rundt i landet, interviewede ukrainere og lavede indslag og live-gennemstillinger til TV 2. Han fortæller i indledningen af dagsbogsoptagelserne, at han vil dele sine umiddelbare reflektioner, da han ikke altid kan få dem med via nyhedsdækningen.
I flere uger har han været førsthånds øjenvidne til de historiske og grusomme begivenheder, og undervejs har han optaget dagbog med sin mobiltelefon. I dagbogsoptagelserne kan man opleve en meget rørt Rasmus Tantholdt, da han kommer ned i metroen og ser alle de mennesker, der har søgt ly for bombardementerne.
Rasmus Tantholdt fortæller også om, hvordan det er rart at følges med Matilde Kimer fra DR, som taler sproget, da de skal fra Kharkiv til Kyiv. Normalt er de konkurrenter, men i denne slags situationer, hjælper de hinanden. Optagelserne er både rørende, dramatiske og eftertænksomme, og du kan se dem her. I næste uge kan du læse et interview med Rasmus Tantholdt i BILLED-BLADET.

Læs mere om: