Tirsdag, 5. april 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Rasmus Tantholdt efter 40 dage i Ukraine: Sådan er det at være hjemme

Rasmus Tantholdt 
Rasmus Tantholdt
Foto: Mikael Rieck
Rasmus Tantholdt og hans fotograf Simon Borg tilbragte 40 dage i Ukraine, men nu er de hjemvendt fra krigen og er tilbage i Danmark.

Krigen i Ukraine har fyldt meget i mange danskeres bevidsthed de sidste mange uger, og det gælder i særdeleshed også for Rasmus Tantholdt.

Han ankom til landet få dage før, Rusland påbegyndte invasionen, og her var han frem til 1. april.

Voldsom oplevelse

40 dage blev det til, før krigskorrespondenten og hans fotograf Simon Borg vendte hjem til Danmark, og det er Rasmus Tantholdts hidtil længste rejse for TV 2.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det var meget specielt. Det var voldsomt. Det var en følelsesmæssigt stor opgave at komme igennem. Det er den første krig, jeg har dækket, hvor der var en reel diskussion om, hvorvidt der vil blive brugt atomvåben. Det har jeg aldrig prøvet før. Det gør, at der er et helt andet pres på dig, og ens krop er i konstant alarmberedskab. Men jeg skal ikke pibe overhovedet, for det er også forfærdeligt for alle de ukrainere, der ikke kan rejse væk fra det, fortæller Rasmus Tantholdt.

Rasmus Tantholdt i Ukraine
Foto: Privat

BILLED-BLADET fanger ham på telefonen fire dage efter, han er vendt hjem til Danmark, og tiden er gået med at koncentrere sig om alt det, der ikke handler om krig.

- Jeg har ligget på sofaen og set lidt fodbold og prøvet at lade været med at koncentrere mig så meget om, hvad der sker. Lige nu er jeg nede i min tennisklub med gode venner. Blandt andre Kim Sjøgren. Vi spiller meget tennis sammen. Nu skal jeg slappe af og være sammen med min dreng og kæreste og venner og prøve ikke at tænke helt så meget på Ukraine, som jeg har gjort. Det er vigtigt at kunne koble af, og at du også har andre ting, der betyder noget for dig, lyder det fra Rasmus Tantholdt.

Han er kæreste med Natasja Crone, og fra et tidligere forhold har han sønnen Emil på 17 år.

Da Rasmus Tantholdt vendte hjem i fredags, delte han dette opslag på Instagram, som BILLED-BLADET har fået lov at bringe.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden