30. dec. 2017
Af Laura Dalgård Hansen

Sanne Salomonsen fejrer sin 62-års fødselsdag i nyt hjem

Sanne Salomonsen
Foto: Martin Høien
Sanne Salomonsen har haft masser af hits, været ramt af alvorlig sygdom, og snart kan Danmarks 62-årige rockmama også opleves som dommer i "X Factor".

Sanne Salomonsen har været en fast del af den danske musikscene siden 1970’erne, og hun forstår stadig at sætte gang i festen hos publikum, mere end 40 år efter, hun debuterede som sangerinde.

Sanne Salomonsen var blot 17 år, da hendes debutalbum udkom i 1973. Lørdag den 30. december fylder hele Danmarks rockmama 62 år.

Sanne Salomonsen fejres i sit nye hjem

- Jeg har planer om at invitere nogle af de nærmeste til lige at komme op at se mit nye hjem. Jeg bor oppe i Nordsjælland mellem Hornbæk og Gilleleje, hvor jeg har en lystejendom – jeg har en firelænget bondegård. Der er så mange, der gerne vil se dem. Så jeg tænkte, så bruger jeg sgu min fødselsdag på det, fortalte Sanne Salomonsen til BILLED-BLADET kort før jul.

- Og så håber jeg, mine børn kommer op til mig om aftenen, tilføjede hun.

Sanne Salomonsen har sønnen Victor Ray på 29 år, som sammen med kæresten Maria har sønnen Mingus på 5 år.

Masser succes

Gennem sin lange karriere har Sanne Salomonsen haft masser hits og succes - både med sin solokarriere og i grupper.

Sanne Salomonsen var en del af "Anne Linnet Band" sammen med Lis Sørensen og Anne Linnet. Og i 2001 dannede hun sammen med Lis Sørensen og Tamra Rosanes gruppen "Cowgirls".

Man kan komme endnu tættere på Linnet, Salomonsen og Sørensen fra den 7. januar, hvor DR2 sender det første afsnit i dokumentarserien ”Anne, Sanne og Lis” om de tre sangerinder og deres karrierer i 1970’erne og 1980’erne.

Sanne Salomonsen
Sanne Salomonsen sammen med sønnen Victor Ray.
Foto: Lars H. Laursen

Sanne Salomonsen ramt af blodprop

Livet har dog ikke kun været en dans på roser for Sanne Salomonsen, som i 2006 fik en blodprop i hjernen. Det ramte hende hårdt. Men Sanne Salomonsen kom stærkt igen og udgav i 2009 sit comeback album, som indeholder hittet ”Taxa”. Sangen blev en af de mest solgte i 2009.

Mere musiker en X Factor-dommer

Fra 1. januar bliver det dog i en anden rolle end den som sangerinde, at vi kommer til at opleve Sanne Salomonsen. Hun er nemlig en del af dommertrioen i den kommende sæson af X Factor på DR.

Men blot fordi Sanne Salomonsen sætter sig bag bordet frem for at stille sig bag mikrofonen, betyder det bestemt ikke, at vi har set det sidste til sangerinden.

- Ud at spille, det skal jeg. Det er der, vi tjener penge i dag. Det er sgu også der, jeg hører hjemme. Det er meget mere mig. Jeg er meget mere musiker, end jeg i virkeligheden er dommer. Det skal jeg lære nu, og det er jeg sikker på, de to mænd kommer til at lære mig, fortæller Sanne Salomonsen, som virkelig har nydt at være flankeret af Remee og Thomas Blachman ved dommerbordet.

Læs mere om: