Søndag, 14. november 2021 - af Luise Marie Bekker

Se billederne: Jim Lyngvild genskaber ikoniske kongelige smykker

Foto: Jim Lyngvild
Det er aldrig blevet gjort før: Kun ved hjælp af gamle sort/hvid billeder har Jim Lyngvild kastet sig over det kæmpe projekt at genskabe de franske kronjuveler og andre royale smykkesamlinger, der med tiden er gået tabt
Da zar Nikolaj 2. og hans familie blev taget til fange under den russiske revolution, fik hans hustru, Alexandra Feodorovna, parrets fire døtre til at sy smykker, diamanter og andre kostbarheder ind i deres tøj. Det hedder sig, at soldaterne, der stod for at henrette Romanoverne på den skæbnesvangre dag 17. juli 1918, ikke helt forstod, hvorfor de unge kvinder ikke faldt døde om, når de skød – diamanterne i tøjet beskyttede dem simpelthen.
Efterfølgende er smykkerne og diamanterne blevet spredt for alle vinde, men nu får vi chancen for at se dem. Eller i hvert fald det, der kommer tættest på.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jim Lyngvilds kæmpe projekt

Jim Lynvild er nemlig i gang med at genskabe et større udvalg af overdådige replikaer af smykker, der er gået tabt til de to udstillinger "Blod og diamanter" og "Magtens dronninger", der kommer til at gå hånd i hånd på henholdsvis Danmarks Borgcenter i Vordingborg og i Tønder.
Foto: Jim Lyngvild
Jim Lyngvild har genskabt storfyrstinde Alexandra Feodorovna med sin krone og flere af de smykker hun selv bar, inden de blev solgt på auktioner og/eller smeltet om efter hendes død.
Foto: Jim Lyngvild
 Den sagnomspundne Anastasia var med sine 17 år den yngste af zarens døtre, som blev myrdet sammen med resten af familien.
Foto: Jim Lyngvild
Jim Lyngvild har ikke kun genskabt smykker fra Romanov-dynastiet. Her er det "Marie Antoinette" med en replika af de franske kronjuveler.
Jim Lyngvild selv med Alexandra Feodonorovnas broche.
Foto: Jim Lyngvild
Jim Lyngvild selv med Alexandra Feodonorovnas broche.
Foto: Jim Lyngvild

Trine Jepsen, der er tidligere direktør for Schackenborg Fonden og nu arbejder med events som selvstændig arbejder sammen med Jim Lyngvild om at få udstillingen til Soldaterskoven i Tønder. De flester husker hende som medlem af popgruppen EyeQ og deltager ved dansk Melodi Grand Prix.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden