Onsdag, 8. februar 2023 — af Catja Klarskov

Se billedet: En ung Merete Mærkedahl giver den gas i rollen som Sally Bowles i Cabaret

Merete Mærkedahl.
Merete Mærkedahl.
Foto: Hanne Juul
Merete Mærkedahl fik sin første hovedrolle, da hun som 21-årig debuterede i rollen som den sprudlende Sally Bowles i ”Cabaret”. Nu deler hun nostalgisk foto fra forestillingen.

Merete Mærkedahl blev landskendt, da hun brillerede i rollen som regelrytteren Otilia i ”Badehotellet” på TV 2. En karakter meget langt fra skuespillerindens debutrolle som den sprudlende Sally Bowles i klassikeren ”Cabaret”.

”Badehotellet”-stjernen fik sin første hovedrolle som 21-årig, flere år før hun i 2009 blev uddannet fra Skuespillerskolen i Århus. Det fortæller skuespillerinden i et opslag på sin Instagram, hvor hun samtidig deler et nostalgisk billede fra forestillingen, som BILLED-BLADET har fået lov til at dele.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Billedet fandt Merete Mærkedahl i gemmerne, sidst hun besøgte hjemstavnen Thy. 

Både privat og professionelt er meget sket, siden Mærkedahl i fuld sminke, pjusket fjerboa og lilla velour-kjole skejede ud på den aarhusianske teaterscene i rollen som Liza Minellis legendariske Sally Bowles i musicalklassikeren fra 1972.

I 2020 vandt hun ”Vild med dans”, og har sidenhen gjort sig som revystjerne i Cirkusrevyen, som hun i år medvirker i for tredje gang. I 2022 måtte Merete Mærkedahl dog trække sig fra revyen med en stresssygemelding, men er i år tilbage på plakaten sammen med navne som blandt andre Bodil Jørgensen og Niels Olsen.

Privat danner skuespilleren par med Anna Windfeld, som hun har børnene Esther og Anker sammen med.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden