Sofie Linde: Jeg kan ikke lade være med at blive rørt

Sofie Linde

Sofie Linde

Foto: Søren Jul Lamberth
Sofie Linde fortæller åbent og ærligt om, hvordan hun har haft det i dette efterår, hvor hun var med til at sætte gang i sexismedebatten.

For Sofie Lindes vedkommende har det været et turbulent efterår. 

Det hele begyndte, da hun i en tale ved ”Zulu Comedy Galla” bragte ligestillings- og sexismedebatten på bordet, og hendes ord endte med at få langt mere betydning, end nogen kunne have forestillet sig. 

Sofie Linde følte sig alene

I den første periode følte Sofie Linde sig meget alene, for der blev sået tvivl om hendes troværdighed, og der var ikke nogen, der bakkede hende op. Det fortæller hun meget ærligt om i DR-podcasten ”Genstart”.

Men lige pludselig vendte det hele. Årsagen var, at flere journalister fra TV 2 tog initiativ til en støtterklæring til Sofie Linde, og det mødte stor opbakning i mediebranchen.

”Jeg havde fået at vide fra Line (Sofie Lindes manager, red.), at der var noget i gang. Hun sagde: Du bliver lykkelig, når du hører det her, men jeg holder det ude af din bevidsthed lidt endnu. Der er nogle kvinder, der er gået sammen, og deres intention er, at du skal læse det i Politiken”, siger Sofie Linde i podcasten. 

”Så får jeg en melding om, at nu skal du gå ind og se forsiden. Og så, ej undskyld… siger tv-værten, inden stemmen knækker. Sofie Linde kan ikke holde tårerne tilbage.

”For mig var det bare et kæmpe vendepunkt. Der stod jo en masse kvinder og bare ville hjælpe mig. Jeg var jo ikke alene,” lyder det fra en rørt Sofie Linde.

Cirka 1600 kvinder skrev under på støtteerklæringen, og for Sofie Linde, som i lang tid havde følt sig fuldstændig alene med sin sag, betød det alverden.

Få rabat på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Sofie Linde: Jeg var færdig

”Rent personligt var det også første gang, hvor jeg sort på hvidt så og følte, at de havde taget mig i hånden. Det betyder faktisk så meget, at jeg ikke kan lade været med at blive rørt, når jeg taler om det. Oppe i hovedet var jeg færdig. Selvom jeg vidste, jeg ikke var det, følte jeg mig alene. Lige pludselig var der så mange andre, fortæller Sofie Linde om det vendepunkt, der kom efter en meget svær tid for tv-værten. 

Siden bredte debatten om ligestilling sig også til andre brancher, og flere har som følge af debatten mistet deres job. 

Hele Sofie Lindes meget ærlige fortælling om sine oplevelser kan høres i Genstart

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden