23. okt. 2023
Af Catja Klarskov

Ærlig Mathias Gidsel om sin flytning til Berlin: Jeg havde behov for at flygte

Mathias Gidsel. 
Mathias Gidsel.
Foto: Kaspar Wenstrup
I sommeren 2022 rykkede Mathias Gidsel teltpælene op og flyttede til Berlin. Nu sætter det unge håndboldtalent ærlige ord på sit behov for at flygte fra Danmark.

I sommeren 2022 skiftede håndboldkometen Mathias Gidsel de rolige omgivelser på Sydfyn ud med storbyens pulserende liv, da han underskrev kontrakt med storklubben Füchse Berlin.

Der var dog ikke kun tysk håndbold, der fik den i dag 24-årige håndboldstjerne til at forlade den sydfynske klub GOG.

Det fortæller Mathias Gidsel, ifølge SE & HØR, i podcasten Mediano.

– Jeg havde behov for at flygte lidt – længere væk end bare til Nordtyskland, hvor man kan køre lige over grænsen og se sine forældre eller møde danskere. Der havde jeg brug for at komme ned og gemme mig i en storby. Jeg havde brug for at komme væk fra Danmark. Jeg har aldrig lagt skjul på, at det var svært for mig at gå fra at være ”ingenting” til at være en, alle genkendte, fortæller Mathias Gidsel, ifølge mediet, i podcasten.

Mathias Gidsel kom på alles læber, da han under VM i Egypten i 2021 brød igennem, mens hele verden så med. En kæmpe omvæltning for den dengang kun 22-årige håndboldspiller, der ikke var vant til blive stoppet af hverken journalister eller fans på gaden.

Flytningen til Berlin var derfor særdeles kærkommen for det unge håndboldtalent, der oprindeligt stammer fra Skjern.

Du kan læse hele artiklen her.

Læs mere om: