Tirsdag, 24. januar 2023 - af Laura Dalgård Hansen

Mathias Gidsel og hans mor fortæller om svær tid, der endte med at ændre hans liv for altid

Mathias Gidsel
Mathias Gidsel
Foto: TV 2
I det nye portrætprogram "Gidsel - mod alle odds" sætter både Mathias Gidsel og hans mor ord på den svære tid, Mathias Gidsel måtte igennem som teenager, inden han for alvor begyndte at blomstre som håndboldspiller.

Mathias Gidsel er født ind i en håndboldfamilie, men det stod ikke i kortene, at han skulle blive en af Danmarks absolut største sportsstjerner.

Mathias Gidsel har altid været lille af sin størrelse, men det stoppede ham ikke i at dyrke den sport, han elskede så højt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Store drømme

Han drømte om at blive professionel håndboldspiller og som teenager i Vestjylland vidste han, at vejen dertil var en plads på Oure Efterskole. 

Her begyndte Mathias Gidsel i 2014, men det gik langt fra, som den lille knægt havde drømt om.

Det fortæller han i programmet ”Gidsel – mod alle odds”, hvor håndboldstjernen giver udtryk for, at han var både moden og usikker og mest af alt bare gerne ville sove derhjemme, da han begyndte på efterskolen.

Han ringede desuden ofte til forældrene, fordi han gerne ville hentes hjem.

Men sådan gik det – heldigvis – ikke, og året på efterskolen endte med at ændre Mathias Gidsels liv.

- Han fik at vide, at han måtte samle handsken op og kæmpe, men han skulle også vide, at vi var der, fortæller hans mor, Helle, i programmet.

- Det, der har haft størst effekt på mit liv, det var, at jeg ikke fik lov at blive hentet. At jeg skulle blive der og kæmpe videre. Ikke bare på håndboldbanen, men også blive endnu bedre og udvikle mig som menneske. Uden de mennesker der var på Oure, havde jeg ikke kommet gennem de første måneder, som var så trælse og triste, og hvor jeg var ked af det hele tiden. Det endte med otte år på Fyn, og de otte år er de bedste i mit liv, siger Mathias Gidsel med et smil i ”Gidsel – mod alle odds”.

Den nu 23-årige landsholdsspiller skrev kontrakt med GOG, og her spillede han, frem til at han i 2022 skiftede til tysk håndbold.

"Gidsel - mod alle odds" kan ses på TV 2 Play og på TV 2 tirsdag aften klokken 22.55. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden